Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Kurşunkalem
info@tg.com.tr
149 Yazı
9 Kasım 2012
Ayrılık korkusu kâbus olmasın
Çocuklar özellikle okula yeni başladıkları dönemde ayrılık korkusu yaşar. Bu durumda anne babalar birbirlerini suçlamamalı ve onun bunu koz olarak kullanmasına izin vermemeli.
Devamını Oku
2 Kasım 2012
Yaramazlık deyip geçme
Çocuğunuz dikkati bir noktaya toplayamıyor, davranışlarını kontrol edemiyor, olur olmaz hareketler yapıyor, yani ele avuca sığmıyorsa vakit kaybetmeden uzmanına danışılmalı.
Devamını Oku
26 Ekim 2012
Ceza ve ödül çocuğunuzun kişiliğini geliştirir
Çocuk, aldığı ödüllerle mutlu olacak ve bu davranışı tekrar etmek isteyecek. Ceza durumunda ise yaptığı davranışın kötü olduğunu ve kendisi için olumlu sonuçlar doğurmadığını fark edip bu davranışından vazgeçecektir.
Devamını Oku
19 Ekim 2012
Utangaç demeyin sosyal fobi çıkabilir!
Sosyal fobi; kişinin başkalarınca değerlendirilmesi mümkün olan birden çok ortamdan sürekli korkma ve bu ortamlardan olabildiğince kaçınma davranışı gösterme hâlidir.
Devamını Oku
12 Ekim 2012
Anne beni keşfet!
Bazı çocuklar, gerek kişilik özellikleri gerekse çevresel faktörlerin etkisiyle içe dönük, sosyal ortamlara alışmakta güçlük çeken, duygusal paylaşıma girmek istemeyen bir yapıya sahip olabilirler. Bu çocuklara problemlerini çözmek ve kendi yeteneklerini keşfetmek için fırsatlar verilmelidir.
Devamını Oku
5 Ekim 2012
Zekâ öğrendikçe gelişir
Zekâ oluşumunda genetik yapı ve çevresel faktörler etkilidir. Zekânın büyük bir bölümü ilk on yaşına kadar tamamlandığı için erken çocukluk döneminde sunulan zengin öğrenme ortamları bireylerin gelecekteki başarısının temelini oluşturur.
Devamını Oku
4 Ekim 2012
Atladığımız satırlar
eçtiğimiz günlerde İzmir'de öğretmenini öldüren 15 yaşındaki çocuğun haberiyle sarsıldık. Konuyla ilgili pek çok haber yayınlandı.
Devamını Oku
28 Eylül 2012
İhlas Koleji'ne Avrupa Dil Ödülü
Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu Türkiye'de İngilizce'yi en iyi kullanan 9 okuldan biri oldu. İngilizce öğretmenlerinin hazırladığı "Her Sınıfın Bir Hikâyesi Var" projesi "2012 Avrupa Dil Ödülü"nü aldı.
Devamını Oku
21 Eylül 2012
Çocuğunuzu lider olarak yetiştirmek sizin elinizde
Her anne-baba çocuğunun sosyal, liderlik yapabilen ve öz güven sahibi olmasını ister. Bu özelliklerin gelişmesi bir süreç gerektirir ve en büyük sorumluluk ebeveynlere düşmektedir.
Devamını Oku
14 Eylül 2012
Çocuğunuz yaşıtlarıyla eğitim alsın
İlköğretim birinci sınıfta amaç sadece okuma-yazmayı öğretmek değildir. Eğer bir çocuk deha seviyesinde bir zekâya sahip değilse onun normal yaşıtlarıyla aynı sınıfta okuması en uygun olandır.
Devamını Oku
7 Eylül 2012
Siz endişeli olmazsanız okula daha çabuk alışır
Okul fobisi genellikle ilk ya da tek çocuklarda görülüyor. Bu çocuklar anne-babalarından ayrıldıkları için kendilerini suçlu, güvensiz ve reddedilmiş hissedebilir.
Devamını Oku
31 Ağustos 2012
En güzel hediye sevgi!
EV içinde huzurlu bir aile ortamı çocuğun sağlıklı bir birey olarak yetişmesini sağlar. Sevgisiz büyüyen çocuklar ise ileride topluma zararlı bir yetişkin hâline gelir
Devamını Oku
24 Ağustos 2012
Çocuğunuzun iyi uyku alması için 3 saat önce yedirin
Bir bayramı daha geride bıraktık. Bayram sevincini yaşamanın belki de en zor olduğu bayramlardan birini... İslam coğrafyasının çoğunluğuna hâkim olan gözyaşı ve acı, bayram sevincini yine gölgeledi.
Devamını Oku
17 Ağustos 2012
Okutmak için oku!
Yaz tatili çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılması için önemli bir fırsattır. Çocuğunuzun kitap okumasını istiyorsanız öncelikle kendiniz okumalısınız.
Devamını Oku
3 Ağustos 2012
Sorumluluk verin öz güveni gelişsin
Her ihtiyacı anne-baba tarafından karşılanan, sürekli neyi nerede ve nasıl yapacağı hatırlatılan, yanlış yaptığında azarlanan çocuklar, gölge bir kişiliğe sahip olur.
Devamını Oku
27 Temmuz 2012
Bir seneden fazla süren tiklere dikkat!
Geçici özellikteki tikler, bir yıldan kısa bir sürede kaybolur. Eğer bir çocukta bu tür davranışlar bir yıldan fazla sürerse doktora başvurulmalıdır.
Devamını Oku
20 Temmuz 2012
Telefon başarısını etkileyebilir!
Çocuklar, gelişim dönemlerini tamamlamamış olmaları sebebiyle elektromanyetik alanın olumsuz etkilerine karşı bir risk grubu konumundadır.
Devamını Oku
13 Temmuz 2012
Çok televizyon seyreden çocuklar geç konuşabiliyor
TELEVİZYONA?bağımlı olan çocuk, gerçek dünyadan kopar ve iletişim becerisini geliştiremez. Çocuğunuzun konuşmasını istiyorsanız sosyal ortamlarda insanlarla olmasını sağlayın.
Devamını Oku
6 Temmuz 2012
Meslek seçimi ergenlikte şekillenir
ORTA çocukluk yıllarında meslek seçimleri geçicidir ve sürekli değişir. Ancak son ergenlik devresi, gerçekçi meslek ilgileri devresidir ve artık bir meslek üzerinde belirgin görüşe sahip olur.
Devamını Oku
29 Haziran 2012
Üzerine gitmeyin!
Kaybettiğini düşündüğü ilgiyi yeniden kazanma mücadelesine giren çocukta parmak emme; utanma, sıkılma ve gerileme belirtisi olabilir.
Devamını Oku
Başa Dön
1
2
3
4
5
6
7
8
Sona Git