Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Nebi Miş
nebimis@yahoo.com
611 Yazı
9 Şubat 2017
Siyasette tutarlılık ve parlamento dışı muhalefet
Bir siyasi hareketin giderek toplumsal desteğini artırması ve sistemde etkili bir parti hâline gelmesi, öncelikle siyasi tutarlılığı ile ilgilidir.
Devamını Oku
7 Şubat 2017
Ne yani, bir kırk yıl daha mı tartışalım?
Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanının onayına sunuldu.
Devamını Oku
4 Şubat 2017
Endişeli Batılılar
Almanya Şansölyesi Angela Merkel bir buçuk sene içinde altıncı kez Ankara’ya geldi.
Devamını Oku
2 Şubat 2017
Trump ve aşırılığın çığ etkisi
Dünyada Trump’ın radikal politikalarının şoku yaşanıyor.
Devamını Oku
31 Ocak 2017
Taktik mi strateji mi?
Bir önceki yazıda, referandumun siyasal kampanya sürecine dair bazı konulara değinmiştim.
Devamını Oku
28 Ocak 2017
Kampanya süreci
Cumhurbaşkanlığı sisteminin referandumuna yönelik kampanya süreci başladı. Eski futbolcu Rıdvan Dilmen’in “evet” diyerek sosyal medya üzerinden başlattığı kampanyaya, ünlü futbolcular Arda Turan, Burak Yılmaz ve sanatçı Murat Boz destek verdi. Daha önceden, ana muhalefet partisi başkanının “referandumda evet diyenler vatan hainidir” söylemine benzer bir süreç, evet kampanyasını başlatanlara karşı yürütülüyor. Ancak, bir taraftan düşünce özgürlüğü savunuculuğu yapıp, diğer taraftan anayasa değişikliğine “evet” diyenleri linç etmeye dönük bu tepkilerin ters tepeceği aşikâr.
Devamını Oku
26 Ocak 2017
Demokratik bir araç olarak referandum
Siyasal sistem dönüşümünü içeren Anayasa değişikliği için referandum süreci başlıyor.
Devamını Oku
24 Ocak 2017
Yanlış olmasın mahkemeye değil, millete gidilecek
Türkiye’nin hükûmet sisteminin dönüşümünü içeren anayasa değişikliği paketi, Meclis’teki “şiddetli” tartışmaların ardından, referanduma gidecek şekilde kabul edildi.
Devamını Oku
21 Ocak 2017
Batı'nın siyaset gündemi üzerinden Türkiye’de sistemin dönüşümünü anlamlandırmak
Batı'daki siyaset gündemi ile ilgili tartışmaların içeriğine bakıldığında, Türkiye’de siyasal sistemin dönüşmesi gerektiğine yönelik taleplerin çok daha rasyonel olduğu anlaşılır. Eğer Türkiye, kırk yıldır tartıştığı hükûmet sisteminin iyileştirilmesi ve rasyonelleştirilmesi sürecini sorunsuz tamamlayabilirse, Batı'nın bir adım önüne geçmiş olacak.
Devamını Oku
19 Ocak 2017
Reina katliamcısının yakalanmasının terörle mücadele açısından önemi
İstanbul’da yılbaşı gecesinde bir gece kulübünü basarak 39 kişiyi katleden terörist, başarılı bir operasyonla sağ olarak yakalandı. Kuşkusuz, bu başarılı operasyonun terörle mücadele açısından, bundan sonraki süreç için iki konuda önemi büyük.
Devamını Oku
17 Ocak 2017
Siyasal tecrübelerimiz ve anayasa değişikliği teklifi
AK Parti’nin MHP ile uzlaşarak Meclis'e sunduğu, cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi öngören anayasa teklifinin birinci tur görüşmeleri tamamlandı.
Devamını Oku
14 Ocak 2017
Provokatif şiddet
Anayasa değişikliği görüşmeleri Meclis’te devam ediyor. Ama maalesef CHP’nin izlediği provokatif ve “devirmeci” şiddet eylemi, anayasa değişikliğine ilişkin bir müzakere ortamını mümkün kılmıyor. Peki, en nihayetinde halkın önüne gelecek bir anayasa değişikliğine ilişkin CHP niçin şiddet eylemine yöneldi?
Devamını Oku
12 Ocak 2017
Baykal’ın Meclis konuşması ve toplumsal hafızadaki derin izler
Cumhurbaşkanlığı sisteminin Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlamasının ardından CHP grubu adına, partinin görüşlerini Deniz Baykal dile getirdi. Baykal’ın Meclis’teki konuşması bazı yorumcular açısından “yerinde” bir karar olarak nitelendirildi. Baykal’ın Türkiye siyaseti açısından “sembolik” anlamına vurgu yapıldı. Eski siyasi gelenekten gelen biri olarak uyarılarının önemli olduğu vurgulandı. AK Parti çevrelerinin ve toplumun, bu deneyimli siyasetçiye kulak vermesi önerildi.
Devamını Oku
11 Ocak 2017
Siyasetin 2017 sınavı
Referandum sonuçları siyasal partilerin kendi iç dinamikleri ve üretecekleri yeni siyaset tarzı açısından belirleyici olacak.
Devamını Oku
7 Ocak 2017
2016’DA TERÖRLE MÜCADELENİN ENVANTERİ
Türkiye’ye karşı terör saldırılarının içeriden ve dışarıdan koordine edildiği her terör eyleminin ardından daha da netleşiyor. Koordine edenler, terör örgütlerine sırasıyla "nöbet" yazıyorlar! Nöbetleşe gerçekleştirilen bu saldırlar, aynı zamanda senkronize bir şekilde yapılmakta.
Devamını Oku
5 Ocak 2017
Yine hayal kırıklığına uğrayacaksınız!
Uzun süredir, yolunu gözlediğiniz birisi gelmiş gibi sevindiniz. İşte, beklediğiniz buydu: “Yaşam tarzı”, “laiklik”, “İslamcı iktidar”, “noel”, “diyanet”, “fetva”...
Devamını Oku
3 Ocak 2017
Batı ve Türkiye’de gerçekleştirilen terör eylemlerinin farklılıkları
Terör saldırıları sadece Türkiye’de olmuyor. Yapılış tarzı, seçilen mekân, hedeflenenler gibi birçok açıdan neredeyse birbirinin kopyası saldırılar yaşıyor dünya. Paris Bataclan konser salonu ve Amerika Orlando gece kulübünde yapılan saldırılarla, İstanbul Reina gece kulübüne yapılan saldırı benzer.
Devamını Oku
31 Aralık 2016
2017 Türkiye açısından daha iyi olacak
2016’nın sonlarında takvim her anlamı ile hızlandı. Suriye iç savaşının sonlandırılmasına yönelik çabalar yoğunlaştı. Türkiye ve Rusya, Suriye’de bir ateşkesin uygulanması için anlaştı. Ateşkes yeni yıl itibari ile başladı. Ateşkes ile ilgili mutabakatın ötesinde Rusya, Türkiye’nin DEAŞ’la mücadelesinde ABD’nin vermediği hava desteğini sağladı.
Devamını Oku
29 Aralık 2016
Siyaset üretememenin krizi ve rejim tartışması
Siyasi partiler, farklı siyasi program ve görüşlere sahip olduğu için, bu farklılıkları üzerinden iktidar mücadelesini yürütürler. Demokratik araçlar ve yöntemler çerçevesinde halktan çoğunluğun desteğini alan parti, iktidarı; destek oranına göre diğer partiler ise muhalefeti temsil eder.
Devamını Oku
27 Aralık 2016
CHP’nin başkanlık sınavı
AK Parti ve MHP’nin uzlaşmasıyla Meclis Anayasa Komisyonu’na sunulan “başkanlı siyasal sistem” teklifinin geneli üzerinde görüşmeler tamamlandı. Teklifin komisyonda görüşülmesi CHP’nin “yerim dar” tartışması ile başlamıştı. Geneli üzerindeki oylama ise CHP’li 150 milletvekilinin konuşmak için sırada beklediği gerekçesiyle yine tartışma ile bitti. Dolayısıyla CHP’nin cumhurbaşkanlığı sistemi üzerindeki teknik itirazları yine tam anlaşılamadı.
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
24
25
26
27
28
29
30
31
Sona Git