Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Prof. Dr. Ramazan Ayvallı
ramazan.ayvalli@tg.com.tr
1463 Yazı
14 Mart 2017
Kadınlarla ilgili bazı hadîs-i şerîfler
Sevgili Peygamberimiz, bir hadîs-i şerîfte buyurdu ki: "Kadınlara, ancak asâlet ve şeref sâhibi kimseler değer verirler. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görürler."
Devamını Oku
13 Mart 2017
İslamiyette kadının yeri ve önemi
Eğer bütün dünyâdaki kadınlar, İslâm dîninin kendilerine verdiği kıymeti, rahatı, huzuru ve hürriyeti bilmiş olsalar, hemen Müslümân olurlar.
Devamını Oku
7 Mart 2017
İnsan hayatının dört safhası vardır...
İnsanın bütün hayâtı aslında 4 safhadan ibârettir. Bu safhaların her birinde öncelik verilecek işler vardır. Her birinde, önce en mühim işleri yapmalıdır.
Devamını Oku
6 Mart 2017
Ömrü, hak yolda harcamak lazım
Allahü teâlâ, mükellef olan her insana düşünüp taşınacağı, öğüt alacağı ve hakkı kabul edebileceği kadar bir ömür vermiştir. Uzun ömür, hak yolda tüketilmiş ise hayırlıdır.
Devamını Oku
28 Şubat 2017
Peygamberlerden sonra insanların en iyileri...
Eshâb-ı kirâmın hepsi de, doğru bir itikâda sâhip ve bidatten uzak idiler. Peygamber Efendimiz için, dîn-i İslâm için, cânlarını ve mâllarını fedâ edebilen insanlardı.
Devamını Oku
27 Şubat 2017
Müslüman, nasıl bir kimliğe sahip olmalı?
Her binânın bir temeli vardır. İslâmın temeli de güzel ahlâktır. Eğer bütün insanlar, İslâm ahlâkı üzere yaşasalar, dünyâda ne savaş, ne şiddet, ne zulüm, ne hîle, ne de kötülük kalır.
Devamını Oku
21 Şubat 2017
Cemiyetlerde barış ve huzura olan ihtiyaç
Cemiyetteki insanlar arasında fitne çıkarıldığı zaman, millî ve manevî bütünlük ortadan kalkar. Bunun neticesinde de insanlar kamplara bölünürler...
Devamını Oku
20 Şubat 2017
Dinimizde birlik ve beraberliğin önemi
Cemiyetlerde arzulanan, toplumlarda istenen şey, “Barış” ve “Huzur”dur. İstisnâsız bütün insanlar mutlu olmak isterler, mesut ve bahtiyâr bir hayat yaşamak isterler...
Devamını Oku
14 Şubat 2017
Irkçılık, hiçbir yönden savunulamaz!..
Irkçılık, hiçbir yönden savunulamayacak durumda olan, insan şeref ve haysiyetine kasteden; medenî milletlerin kabul edemeyeceği, çağ dışı bozuk bir felsefeden ibârettir.
Devamını Oku
13 Şubat 2017
Kendi ırkından olmayan barbar sayılabilir mı?
Irkçılık, kapitalist sistemin yardımları ile renk farklılığı veya üstün soy gibi düşünce satıhlarını aşarak, mâlî yönden de insanları sınıflaştırma yoluna gitmiştir.
Devamını Oku
7 Şubat 2017
Nizam ve intizam içinde yaşamak...
Kur’ân-ı kerîmde; insanların milletlere ve kabîlelere ayrılmalarının, nizam ve intizam içinde rahat yaşamaları için faydalı olduğu bildirilmiştir.
Devamını Oku
6 Şubat 2017
İslamiyette ırkçılığın yeri nedir?
Kur’ân-ı kerîmde, bütün insanlar ve bunların mensup oldukları ırkların Hazret-i Âdem babamız ile Hazret-i Havvâ annemizden meydâna geldikleri bildirilmektedir.
Devamını Oku
31 Ocak 2017
Kibir ve benzeri bazı terimler...
Mükâbere "Hakkı, doğruyu işitince, kabul etmemek, inat etmek, kendini büyük görmek" tekebbür ise "Kibir sâhibi olma, büyüklenme, kibirlenme, kendini büyük gösterme" demektir.
Devamını Oku
30 Ocak 2017
Kibir, çok kötü bir sıfattır!..
Kibir "Kendisini başkasından üstün görme" hâlidir. "Tekebbür", "mükâbere", "azamet" ve "kibriyâ" gibi terimler de bu konuyla yakından alâkalıdır.
Devamını Oku
27 Ocak 2017
MÜSLÜMÂN NASIL BİR KİMLİĞE SÂHİP OLMALIDIR?
Müslümân; kâmil yanî mükemmel bir insan olmalıdır. “Mükemmel insan nasıl olur?” sorusuna âlimler, mükemmel insanın bazı vasıflarını sayarak cevap vermişlerdir.
Devamını Oku
24 Ocak 2017
Tevazu ve onunla ilgili bazı terimler
"Tevâzu, dünya rütbelerinde kendinden aşağı olanlara büyüklük göstermemektir. Çünkü eline geçenler, Allahü teâlânın lütfu ve ihsânıdır. Kendi elinde bir şey yoktur."
Devamını Oku
23 Ocak 2017
Hakiki ilim sahipleri tevazu ehli olurlar...
Hakîkî ilim, insanı önce kendini bilmeye, sonra da Rabbini bilmeye götürür. İlmi arttıkça tevâzuu artmayan, kibir ve gurûra kapılanlara, aslında âlim denmez.
Devamını Oku
21 Ocak 2017
CEMİYETLERDE BARIŞ VE HUZÛRA OLAN İHTİYAÇ
Malûm olduğu üzere, insanlar, cemiyet hâlinde yaşamaya mecbûrdurlar. Eğer toplu hâlde yaşayan insanlar arasında iyi geçim varsa, orada huzûr ve râhat yaşama imkânı olur. Bu takdîrde insanlar, birbirlerinin hukûkuna saygı duyarak yaşarlar.
Devamını Oku
17 Ocak 2017
Zamanı kullanmada gereken titizlik...
İmâm-ı Rabbânî müceddid-i elf-i sânî Ahmed Fârûkî Serhendî hazretleri buyurdu ki: "Vakit keskin bir kılıç gibidir. Mühim işleri bugün yapmalı, mühim olmayanları yarına bırakmalıdır."
Devamını Oku
16 Ocak 2017
Elde bulunan imkânlardan başkasını da faydalandırmak
Allahü teâlânın bizlere ihsân buyurduğu sonsuz nimetlerine şükretmeli, bunları yerli yerinde kullanmalı, O’nun dînine hizmet ve kullarına yardım etmeliyiz.
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
...
74
Sona Git