Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Prof. Dr. Ramazan Ayvallı
ramazan.ayvalli@tg.com.tr
1462 Yazı
13 Ocak 2017
KENDİ IRKINDAN OLMAYAN BİR KİMSE "BARBAR" SAYILABİLİR Mİ?
Meşhûr Yunan filozofu Eflâtun(Platon)un aşağıdaki ifâdeleri çok dikkat çekicidir:
Devamını Oku
10 Ocak 2017
İmâm-ı Rabbânî'yi münâfıklar sevmez
"Âlimler ve ârifler söylemişler ve yazmışlardır ki, İmâm-ı Rabbânî'yi sevenler, mümin ve müttekî olanlardır. Sevmeyenler de, münâfık ve şakîlerdir..."
Devamını Oku
9 Ocak 2017
İmâm-ı Rabbânî'yi doğru tanımak...
Ahmed bin Abdülehad, Müceddidiyye, Kâdiriyye, Sühreverdiyye, Kübreviyye ve Çeştiyye büyüklerinin bütün kemâlâtına mazhar idi. O, derin bir âlim, büyük bir velî idi...
Devamını Oku
6 Ocak 2017
İSLÂMİYETTE IRKÇILIĞIN YERİ NEDİR?
"Irk", "irsî yol ile atalarından kendilerine geçen genetik, biyolojik vasıf ve karakterler gösteren insanlar topluluğu" demektir.
Devamını Oku
3 Ocak 2017
Ömrü uzun, ameli güzel olanlar...
İnsan, yaratılışı îcâbı hayatı sever, ömrünün uzamasını ister. Ancak, uzun ömür, Hak yolunda tüketilmiş ise hayırlıdır. Her gün, en iyi işleri yapmaya çalışmalıdır.
Devamını Oku
2 Ocak 2017
2016 senesi de geride kaldı...
Bilindiği gibi, evvelki gün [Cumartesi] itibâriyle mîlâdî bir sene daha bitmiş oldu. Şu bir gerçek ki; geçen zamanı geri getirmeye, hiçbir kimsenin gücü yetmez.
Devamını Oku
27 Aralık 2016
2016 miladi senesi de bitmek üzere...
İslâm dîninde, kâfirlerden her kavmin, her memleketin âdeti olarak yaptıkları ve kullandıkları şeylerden, harâm olmayıp, insanlara faydalı olanları yapmak ve kullanmak günâh değildir
Devamını Oku
26 Aralık 2016
Mekke-i mükerremenin fethine dair...
"Allah dilerse, siz, güven/güvenlik içinde, başlarınızı tıraş etmiş ve saçlarınızı kısaltmış olarak, korkmadan Mescid-i Harâm'a gireceksiniz. Allah, sizin bilmediğinizi bilir."
Devamını Oku
20 Aralık 2016
Öğretmenlere düşen görevler...
İslâm târihinde ilk defa teşkilâtlı olarak Selçuklu Vezîri Nizâm'ül-Mülk tarafından Bağdâd’da kurulan Nizâmiye Medreselerinde maaşlı olarak öğretmen istihdam edilmiştir...
Devamını Oku
19 Aralık 2016
Öğretmenlik mesleğinin önemi hakkında...
İlk insan ve ilk Peygamber olan Âdem aleyhisselâm, Allahü teâlânın emir ve yasaklarını kendi neslinden gelen insanlara anlatmak sûretiyle, insanlık târihinin ilk öğretmenidir...
Devamını Oku
13 Aralık 2016
İki cihan saadetine kavuşmak için...
İslâmın birinci şartı “Kelime-i şehâdet”tir. Yani Allahü teâlâya ve Peygamberine (aleyhisselâm) birlikte îmândır. Yani onları sevmek ve sözlerini beğenip kabul etmektir.
Devamını Oku
12 Aralık 2016
"Muhammedün Resûlullah" Kelime-i tevhîde dâhildir
Muhammed aleyhisselâmın teşrîfiyle âlem, yeniden hayat buldu; karanlıklar dağıldı. Nasıl ki maddî güneş, her tarafı aydınlatıyorsa, o manevî güneş de her tarafı tenvîr etti...
Devamını Oku
6 Aralık 2016
Vaazların özü ve nasihatlerin kıymetlisi
İmâm-ı Rabbânî hazretleri "Mektûbât" isimli kitâbında buyuruyor ki: "Bütün vaazların özü ve nasihatlerin kıymetlisi, Allah adamları ile buluşmak, onlarla birlikte bulunmaktır."
Devamını Oku
5 Aralık 2016
"Dünya Engelliler Günü"münasebetiyle...
Her türlü ayrımcılığı reddeden mukaddes dînimiz, engellilerin dezavantajlı durumlarının giderilmesi sorumluluğunu diğer insanlara, yani bütün topluma yüklemiştir...
Devamını Oku
29 Kasım 2016
Çocuk Hakları Haftası Münasebetiyle -2-
Çocukları, Cehennem ateşinden korumak, imânı, farzları ve haramları öğretmekle, ibâdete alıştırmakla, kötü arkadaşlardan ve zararlı neşriyâttan korumakla olur.
Devamını Oku
28 Kasım 2016
Çocuk Hakları Haftası Münasebetiyle -1-
Abdülhakîm Arvâsî hazretleri buyurdu ki: “Çocuğun terbiyesine çok dikkat etmelidir. Onun kötü arkadaşlarla düşüp kalkmasına mani olmalıdır. Kötü arkadaş, çocuğun terbiyesini bozar.”
Devamını Oku
22 Kasım 2016
Bir ibadetin sahih olması
“Bir ibâdetin sahih olması için, dört mezhepten birine uygun olması lâzımdır. Yani, o işin sahih olması için, bir mezhepte uyulması lâzım olan şartların hepsine uygun olması gerekir."
Devamını Oku
21 Kasım 2016
'Sünnet'in birkaç manası vardır...
Peygamber efendimiz bir hadîs-i şerîfte buyurdu ki: “Benim Sünnetime ve benden sonra hidâyete ulaştırılmış Hulefâ-i râşidînin sünnetine sımsıkı sarılınız/yapışınız.” [Buhârî]
Devamını Oku
15 Kasım 2016
Niçin bir mezhebe uymak şarttır?..
Mukaddes kitâbımız Kur’ân-ı kerîmde “İsrâ” Sûre-i celîlesinin 71. âyet-i kerîmesinde meâlen “O gün (Kıyâmette), her fırkayı imâmları ile çağırırız” buyurulmuştur.
Devamını Oku
14 Kasım 2016
İtikadın doğru olması çok önemli...
“Her Müslümânın önce itikâdını düzeltmesi, Ehl-i sünnet vel-cemâat âlimlerinin bildirdikleri gibi inanması lâzımdır. Cehennem'in ebedî azâbından kurtulanlar, ancak bu itikâd üzere olanlardır.”
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
...
74
Sona Git