Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Vehbi Tülek
vehbi.tulek@tg.com.tr
7084 Yazı
10 Nisan 2012
Sâlih Baba
Buyurdu ki: "Kambur oluncaya kadar namâz kılsanız ve kıl gibi oluncaya kadar oruç tutsanız, harâmdan kaçınmadıkça, kabûl edilmez, fâidesi olmaz!"
Devamını Oku
9 Nisan 2012
Sâkıb Dede
"Allaha tam tevekkül etseydiniz, kuşların rızkını verdiği gibi, size de gönderirdi. Kuşlar, sabâh mideleri boş gider. Akşam mideleri dolmuş olarak döner!.."
Devamını Oku
8 Nisan 2012
Sadreddîn Hayâvî
Buyurdu ki: "Yeme ve içme bilgisini öğrenmek, ibâdet bilgisini öğrenmekten önce gelir. Yemeye ve içmeye başlarken, (Besmele) okumalıdır..."
Devamını Oku
7 Nisan 2012
Sâdık Efendi
"Sıcakta, insanın tabîatı, serin bir şey isteyince, kalb akla uyarsa, İslâmiyyetin izin verdiği su, şerbet ve dahâ birçok içecekleri lüzûmu kadar alır!.."
Devamını Oku
6 Nisan 2012
Rükneddîn-i Çeştî
Buyurdu ki: "Biliniz ki, sevilen, sevenin gözünde, hattâ aslında, her zamân ve her hâlinde sevgilidir. İncitirse de sevilir. İyilik ederse de sevilir..."
Devamını Oku
5 Nisan 2012
Pîrî Baba
Buyurdu ki: "İnsanlar çalışmazlarsa, muhtaç oldukları, gıdâ, elbise, mesken, silâh, ilaç gibi şeylere kavuşamazlar. Yaşamaları, üremeleri çok güç olur!.."
Devamını Oku
4 Nisan 2012
Nasûhzâde Pîr Ali Efendi
"Kalbinizde üzüntü ve kuruntu olunca, gidermek için tevbe ve istigfâr okuyunuz! Korkulu zamânlarda (Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil'aliyyil'azîm) okuyunuz!"
Devamını Oku
3 Nisan 2012
Ömer Şirvânî
"Namaz kılarken, Allahü teâlâ ile kul arasındaki perdeler kalkar. Beş vakit namaz kılan, her gün beş kere yıkanıp temizlenen kimse gibi, günahlardan temizlenir."
Devamını Oku
2 Nisan 2012
Osman Serûcî
"Çok yememeli, az da yememeli. Yemek, itidal, tevassut miktârı olmalıdır. Çok yemek, gevşeklik, tembellik yapar. Az yemek, işe ve ibâdete mani olur."
Devamını Oku
1 Nisan 2012
Muhammed Zuğdân
"Zâlim ile arkadaşlık eden zâlimdir. Zîrâ zâlimle berâber bulunmak, Allahü teâlâdan gâfil olmak ve nefsinden râzı olmak hastalığını ortaya çıkarır!.."
Devamını Oku
31 Mart 2012
Yanyalı Sinân Efendi
"Kanaat, bir hazînedir. Kanaatkâr olmayan bir zengin, kanaatkâr olan bir fakîrden dahâ fenâ durumdadır. Çünkü, o zenginin kalbi râhat değildir."
Devamını Oku
30 Mart 2012
Seyyid Ali Hemedânî
Buyurdu ki: "Bütün mertebelere, yüksek derecelere ve âhiret saâdetlerine kavuşmak, tâatlar ile ibâdet ve kulluk ağacının meyveleri ile ele geçer."
Devamını Oku
29 Mart 2012
Seyfeddîn-i Fârûkî
"Hayır ve şer Allah'tandır. Hayır anahtarları ellerine verilmiş olanlara müjdeler olsun. Şer anahtarları ellerine verilen kimselere yazıklar olsun."
Devamını Oku
28 Mart 2012
Amasyalı Mehmed Efendi
Buyurdu ki: "Dünyâda bulunan her şey, hastalık, kuvvetsizlik, hattâ günâhlar ve küfür, yok olmak, kusûr, dert ve elem, hikmetsiz, fâidesiz, yersiz değildir!.."
Devamını Oku
27 Mart 2012
Hasan Hamdi Efendi
Hasan Hamdi Efendi, Nakşibendî yolunun ileri gelenlerindendir. Aslen Afyon-Sandıklı'dandır. 1904'te İstanbul'da vefât etti. Fâtih Câmii haziresinde medfûndur. Vefatından kısa bir zaman önce, kendisine sorulan bir suale cevap olarak buyurdu ki:
Devamını Oku
26 Mart 2012
Sâlim bin Abdullah
"Ey Ömer! Sen şimdi, sıradan bir insan değilsin. Büyük bir vazifeyi üzerine aldın. Bu hususta, Allahü teâlâdan başka senin yardımcın yoktur..."
Devamını Oku
25 Mart 2012
Sa'düddîn İsmâil Efendi
"Yemeye ve içmeye başlarken, (Besmele) okumalıdır. Yemek ve içmek sonunda (Elhamdülillah) demelidir. Sağ el ile yemek ve sağ el ile içmek sünnettir..."
Devamını Oku
24 Mart 2012
Sâdık Ali Efendi
"Mu'âz bin Cebel'in bir hurma ağacı vardı. Meyvelerin hepsini sadaka verdi. Kendine bir şey kalmadı. (Fakat, isrâf etmeyin) âyet-i kerîmesi geldi."
Devamını Oku
23 Mart 2012
Saçlı İbrâhim Efendi
"Nefîs yemekler yemek, yeni elbise giymek, yüksek, büyük binâlar yapmak helâlden kazanıldığı, kibir ve övünmek için olmadığı zamân isrâf değildir..."
Devamını Oku
22 Mart 2012
Rûşen Efendi
"Yemek artıklarını dökmek, çatalı, kaşığı, tabağı, tası ekmekle veya parmakla sıyırıp yemeden önce, kapları ve parmakları yıkamak ve silmek isrâftır..."
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
...
355
Sona Git