samdan
camii
hayirli-ramazanlar

28 yıllık turşucunun lezzet sırrı! Acı biber turşusunun kütür kütür olmasını sağlıyor…

Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
28 yıllık turşucunun lezzet sırrı! Acı biber turşusunun kütür kütür olmasını sağlıyor…
Yemek Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Acı biber turşusu, özellikle Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın olarak tüketilen, lezzetli bir yiyecektir. Acı biberlerin baharatlı ve ekşi lezzeti, et yemeklerinin, mezelerin veya salataların yanında mükemmel bir tamamlayıcıdır. Asla erimeyen kütür kütür acı biber turşusu yapmak istiyorsanız, aradığınız tarifi 28 yıllık ustasından edindiğimiz bilgilere göre derledik. İşte erimeyen ve tortulanmayan kütür kütür acı biber turşusu tarifi ve püf noktası...

Turşu sevenlerin vazgeçilmezi olan acı biber turşusu, doğru yapıldığında kütür kütür olur ve lezzetiyle damakları şenlendirir. Ancak, turşu yapımı biraz zahmetli ve dikkat isteyen bir iştir. Bu nedenle, 28 yıllık turşucu İbrahim Mustafa Yıldırımkan, acı biber turşusunun yapımında nelere dikkat edilmesi gerektiğini 4 püf nokta ile açıkladı.

Edirne tava ciğerinin lezzet ortağı Karaağaç acı biberinde hasat mesaisi  başladı

ACI BİBER TURŞUSU TARİFİ

Acı biber turşusu için gerekli malzemeler:

- 2 kg süs biberi

- 2 büyük baş sarımsak

- 1 yemek kaşığı limon tuzu

- 1 yemek kaşığı toz şeker veya üzüm pekmezi

- 2 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu

- 1 litrelik kola şişesi veya su şişesi

Turşu tarifi

ACI BİBER TURŞUSU YAPIMI 

-İlk olarak biberleri yıkayıp ayıklayarak, uçlarından veya ortasından bıçakla deliyoruz. Sarımsakları ayıklıyoruz. Pet şişeyi yarısına kadar kaynamış soğutulmuş suyla veya hazır içme suyuyla dolduruyoruz. Diğer yarısına kadar da sirke koyuyoruz. Bu suyu geniş bir kaba boşaltıyoruz. İçine limon tuzunu, şekeri ve tuzu ekleyip erimeye bırakıyoruz.

Edirne tava ciğerinin lezzet ortağı Karaağaç acı biberinde hasat mesaisi  başladı

-Şişeye biraz biber, bir iki sarımsak katıyoruz. Şişe dolana kadar böyle devam ediyoruz. Şişeyi ara sıra hafifçe tezgaha vurarak, biberlerin düzgünce yerleşmesini sağlıyoruz. Bunu yapmayı unutmayalım. Böylece pet şişe daha fazla biber alıyor, daha sıkı yerleşiyor.

-Biberleri, pet şişelere yerleştirip, sonra turşu için hazırlanan sirkeli suyu ağzı dolana kadar pay ediyoruz. Pet şişenin kapağını sıkıca kapatıyoruz. Güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ediyoruz. Böylece iki yıl da kalsa bir şey olmaz. 3-4 haftada da yenmeye hazır hale geliyor.

Biber turşusu nasıl yapılır?

İÇME SUYU KULLANMALISINIZ

Öte yandan turşu yaparken suyun içme suyu olmasına dikkat edin. Çeşme suyuyla yapılan turşu hem sağlıksız olacaktır hem de turşunun lezzetsiz olmasına yol açacaktır.

BİLİNMESİ GEREKEN PÜF NOKTALAR

  1. Pet şişeyi açarken altına bir kap koyarak, kapağın önce havasını alın.
  2. Pet şişeyi bıçakla keserek aldığınız turşuları, cam kavanozlara aktarıp, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  3. Ne kadar bekletilirse o kadar güzel oluyor.
  4. Malzemelerin taze ve kaliteli olmasına özen gösterin.

Tava ciğerin lezzet ortağı 'Karaağaç biberi'ni kurutma mesaisi başladı

Sonuç olarak, doğru malzemelerle ve dikkatli bir şekilde yapılan acı biber turşusu, lezzetiyle damakları şenlendirir. İbrahim Mustafa Yıldırımkan'ın püf noktalarına dikkat ederek, siz de evde kolayca acı biber turşusu yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...