1 gece önceden nohut ıslatmaya son! Püf noktası duyanları hayrete düşürüyor: Suyuna ekleyince lokum gibi oluyor

Nohut, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olarak bilinir. Hem lezzeti hem de besin değerleri ile oldukça tercih edilen nohut, birçok tarifte kullanılabiliyor. Ancak, birçok kişi akşamdan nohutu ıslatmadan pişirmenin tekniğini merak ediyor. Bu yöntemle nohutun daha hızlı pişirilebileceği düşünülüyor. İşte detaylar...
Nohut, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez bir parçasıdır. Yüksek besin değeri ve lezzetiyle sofralarımızda sıkça yer alır. Nohutun faydaları ise oldukça fazladır.
MİNERALLER AÇISINDAN OLDUKÇA ZENGİNDİR
Nohut, bitkisel protein açısından zengin bir besindir. 100 gram nohut, yaklaşık 19 gram protein içerir. Bu miktar, günlük protein ihtiyacının yaklaşık %30'unu karşılamaktadır. Ayrıca, magnezyum, potasyum ve demir gibi mineraller açısından da zengindir.
FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Lifli bir gıda olan nohut, kabızlık sorununu giderir, kan şekerini dengeler ve kilo vermeye yardımcı olur. Gluten hassasiyeti olanlar için de harika bir seçenektir. Ayrıca, kolesterol içermez ve iyi bir çoklu doymamış yağ kaynağıdır. Bu nedenle nohut, kalp hastalığı riskini azaltan bir besin olarak karşımıza çıkar.
BU TEKNİKLE NOHUTU GECEDEN HAŞLAMAYA SON!
Ancak, nohut yapısından dolayı direkt kullanılmaz, haşlanması gerekir. Nohutları yumuşacık ve kabukları atmadan korumak için bazı püf noktaları bilmek gerekir. Nohutları tencereye alıp üzerini su koyup, 1 saat kaynatın. Ocağın altını kapattıktan sonra 1 kase buzu atın. Bu tekniği uygulayarak nohutları pamuk gibi yapabilirsiniz. Vaktiniz varsa bir gün önceden nohutu yıkayıp üzerini geçecek kadar ılık su koyup bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede pişirmeniz yeterli olacaktır.
Etsiz nohut yemeği tarifi:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı nohut
1 adet büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet domates
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığının ucuyla kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Vaktiniz varsa bir gün önceden nohutu yıkayıp üzerini geçecek kadar ılık su koyup bekletin. Suda yıkayıp süzün. Düdüklü tencereye ince ince doğranmış soğanı ve zeytinyağını ekleyip güzelce kavurun. Salçayı ilave edip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Nohutu da ekleyin. 2-3 dakika sonra tuzunu, baharatlarını ilave edin. Son olarak üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su döküp kapatın. Düdüklü tencerede havası çıkınca 30 dakika orta ateşte pişirin.
Etsiz nohut yemeği, veganlar ve et yemeyenler için harika bir tariftir. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek yapmak isteyenler için idealdir.