samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Bulgur pilavının doyurucu olmasını sağlıyor! Üstelik tencereye 1 adet eklemek bile yetiyor

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bulgur pilavının doyurucu olmasını sağlıyor! Üstelik tencereye 1 adet eklemek bile yetiyor
Yemek Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bulgur pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle sulu yemeklerin yanına çok yakışan bu pratik yemek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Bulgur, buğdaydan yapılan lif ve protein açısından zengin olan bir tahıldır. Bulgur pilavı, genellikle etli, sebzeli veya sade olarak yapılabilir. Bu yemeğin doyuruculuğunu artırmak isteyenler için ise bir tarif derledik. İşte detaylar...

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bulgur pilavı, hem pratikliği hem de besleyici değeriyle sofralarımızda önemli bir yere sahiptir. Ancak, pilavın doyuruculuğunu arttırmak isteyenler için bir sır var: Patates!

Evet, yanlış duymadınız. Patates sayesinde bulgur pilavı daha doyurucu hale geliyor...

Bulgur pilavının doyurucu olmasını sağlıyor! Üstelik tencereye 1 adet eklemek bile yetiyor - 1. Resim

BULGUR PİLAVI YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 4 TÜYO

1. Bulgurunuzu önceden yıkayın. Bulgurunuzu yıkamadan önce ıslatmanız gerektiğini düşünebilirsiniz ancak bu yanlıştır. Bulguru ıslatmak, pilavın kıvamını bozar. Bu nedenle, bulguru yıkayarak temizleyin.

2. Tencerenize yağı koyun ve yağın kızmasını bekleyin. Yağın kızması, pilavın lezzetini arttırır.

Bulgur pilavının doyurucu olmasını sağlıyor! Üstelik tencereye 1 adet eklemek bile yetiyor - 2. Resim

3. Bulguru yağda kavurun. Bulguru yağda kavurmak, pilavın daha lezzetli olmasını sağlar.

4. Pilavınızı dinlendirin. Pilavınızı pişirdikten sonra en az 10-15 dakika dinlendirin. Bu sayede pilavınız daha lezzetli ve kıvamında olacaktır.

PATATESLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ

Malzemeler:

- 1 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet küp doğranmış domates ya da 3 çorba kaşığı konserve doğranmış yaz domatesi
- yarım yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı bulgur
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 4 su bardağı sıcak su
- tuz

Bulgur Pilavı

Yapılışı:

1. Patatesler kabukları soyulup küp küp doğranır.
2. Tencereye yağ ve patatesler alınır.
3. 5 dakika kadar yumuşayıncaya kadar kavrulur.
4. Salça ve domates eklenir. 5 dakika daha kavrulur.
5. Yıkanmış bulgur ilave edilip 1-2 dakika daha çevrildikten sonra sıcak su, tuz, baharat eklenir.
6. Suyu çekinceye kadar orta ateşte pişirilir.

Patates sayesinde bulgur pilavı daha doyurucu hale gelirken, diğer malzemeler de pilavın lezzetini arttırıyor. Siz de bu tarifi deneyerek, sofranızdaki bulgur pilavını daha besleyici hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...