Doğru yapan pek kimse yok! 25 yıllık ustasından kol böreği tarifi

Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Doğru yapan pek kimse yok! 25 yıllık ustasından kol böreği tarifi
Yemek Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Metin Melih Kırcı'nın yılların tecrübesiyle paylaştığı bu tarif sayesinde kol böreği yapmak artık çok daha kolay! Siz de bu tarifi deneyerek sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz.

25 yıllık deneyimiyle tanınan börekçi Metin Melih Kırcı'nın kol böreği tarifi sosyal medyada olay oldu. Kendisi bu tarifle kol böreğinin en doğru yapılışını anlatmış ve bizlerle paylaşmış. Şimdi gelin, bu lezzetli tarife birlikte göz atalım.

İstanbul'da her 10 kişiden biri güne börek yiyerek başlıyor

MALZEMELER:

- 5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 2,5 su bardağı su

Aralarına sürmek için:

- 100 gr eritilmiş tereyağı (ya da margarin)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ

İç malzemesi:

 -4 adet haşlanmış patates
- Yeteri kadar maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz

Bursa'da

Üzeri için:

- 1 adet yumurta sarısı
- Çok az zeytinyağı
- Susam, çörek otu

TARİF:

1. İlk olarak, un, su ve tuzdan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yaklaşık 6 bezeye ayırın ve her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın.

2. Tezgaha koyacağınız yeri tereyağı ve sıvı yağ karışımıyla yağlayın ve açtığınız bezeleri bu karışımın üzerine koyun.

3. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp her birinin üzerine bol miktarda tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürün.

4. En son olarak, üzerine koyduğunuz bezenin de üstünü yağlayın ve 10 dakika kadar bekletin.

5. Bu arada, iç malzemesini hazırlamak için haşlanmış patatesleri soyup ezin. İnce doğranmış maydanoz, kırmızı pul biber, karabiber, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek karıştırın.

Doğru yapan pek kimse yok! 25 yıllık ustasından kol böreği tarifi - 3. Resim

6. Yağladığınız ve beklettiğiniz bezeleri teker teker açın. Hamuru elinizle kenarlarına doğru yavaşça çekerek inceltmeye çalışın.

7. Açtığınız hamurun üzerine isterseniz "D" şeklinde katlayarak iç malzemeyi yerleştirin, isterseniz malzemeyi hamurun ucuna koyarak rulo yapın.

8. Şekil verdiğiniz börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Şekil verme işlemine tepsinin ortasından başlayarak, kendi etrafında sararak da yapabilirsiniz.

9. Üzerlerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını sürün ve susam ile çörek otu serpin.

10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Ve işte kol böreği tarifi tamamlandı! Şimdi bu enfes börekleri afiyetle yiyebilirsiniz. Kol böreği yapımında dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, hamurun incelikle açılmasıdır. Bu sayede lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...