Kış aylarının vazgeçilmezi: İşkembe Çorbası kokusuz nasıl yapılır?

Kış aylarında içinizi ısıtacak İşkembe Çorbası, besin değeriyle sağlıklı ve bakterileri öldüren bir gıdadır. Restoranların ya da fazla pişirildiğinde kokusu rahatsız edici olan İşkembe Çorbası kokusuz nasıl yapılır sorusu arama motorlarında sıkça araştırılıyor. İşte evde koku yapmadan İşkembe Çorbası yapmanın sırrı...
Zengin içeriği ve besin değeriyle kış aylarının vazgeçilmez çorbası olan İşkembe Çorbası içerdiği vitamin ve proteinlerle sağlıklı bir gıdadır.
Fazladan pişirildiğinde ya da sarımsağın fazla atılmasıyla çorbanın kokusu rahatsız bir hal alabilir ve ziyan olabilir.
İşkembeyi kokusuz yapma arama motorlarında kış aylarında popüler olsa da, asıl püf nokta işkembenin doğru bir şekilde temizleniyor olmasıdır.
Yapılan temizlenme işleminden sonra işkembe uygun bir şekilde marine edilmeli ve limon suyu, sirkye veya yoğurt gibi asidik malzemelerle marine edilmeli.
Marine işleminin ardından işkembenin kokusu burnunuzdan hissetmeyeceğiniz şekilde azalacaktır.
İşte kış aylarında içinizi ısıtacak kokusuz İşkembe Çorbası tarifi:
- 1 kg temizlenmiş işkembe
- 7 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sirke
- 1,5 litre su
- 4 yemek kaşığı un
- Sıvı yağ
Terbiyesi için;
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu