Kış aylarının vazgeçilmezi: İşkembe Çorbası kokusuz nasıl yapılır?

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kış aylarının vazgeçilmezi: İşkembe Çorbası kokusuz nasıl yapılır?
Yemek Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kış aylarında içinizi ısıtacak İşkembe Çorbası, besin değeriyle sağlıklı ve bakterileri öldüren bir gıdadır. Restoranların ya da fazla pişirildiğinde kokusu rahatsız edici olan İşkembe Çorbası kokusuz nasıl yapılır sorusu arama motorlarında sıkça araştırılıyor. İşte evde koku yapmadan İşkembe Çorbası yapmanın sırrı...

Zengin içeriği ve besin değeriyle kış aylarının vazgeçilmez çorbası olan İşkembe Çorbası içerdiği vitamin ve proteinlerle sağlıklı bir gıdadır. 


Kış aylarının vazgeçilmezi: İşkembe Çorbası kokusuz nasıl yapılır? - 1. Resim

Fazladan pişirildiğinde ya da sarımsağın fazla atılmasıyla çorbanın kokusu rahatsız bir hal alabilir ve ziyan olabilir.


Kış aylarının vazgeçilmezi: İşkembe Çorbası kokusuz nasıl yapılır? - 2. Resim

İşkembeyi kokusuz yapma arama motorlarında kış aylarında popüler olsa da, asıl püf nokta işkembenin doğru bir şekilde temizleniyor olmasıdır. 


Kış aylarının vazgeçilmezi: İşkembe Çorbası kokusuz nasıl yapılır? - 3. Resim

Yapılan temizlenme işleminden sonra işkembe uygun bir şekilde marine edilmeli ve limon suyu, sirkye veya yoğurt gibi asidik malzemelerle marine edilmeli. 


Kış aylarının vazgeçilmezi: İşkembe Çorbası kokusuz nasıl yapılır? - 4. Resim

Marine işleminin ardından işkembenin kokusu burnunuzdan hissetmeyeceğiniz şekilde azalacaktır. 


Kış aylarının vazgeçilmezi: İşkembe Çorbası kokusuz nasıl yapılır? - 5. Resim

İşte kış aylarında içinizi ısıtacak kokusuz İşkembe Çorbası tarifi:

  • 1 kg temizlenmiş işkembe
  • 7 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1,5 litre su
  • 4 yemek kaşığı un
  • Sıvı yağ

Terbiyesi için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon suyu
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...