samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Tadı paylaşınca güzel! Ağızda dağılan kandil simidinin asırlık tarifi

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tadı paylaşınca güzel! Ağızda dağılan kandil simidinin asırlık tarifi
Yemek Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kandil simidi, Türk mutfağında özellikle kandil gecelerinde yapılan, dışı çıtır içi yumuşak yapısıyla sevilen bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Genellikle kandil gecelerinde misafirlere ikram edilen, üzerine bolca susam serpilmiş bu simitler, ağızda hafif bir tat bırakıyor. Hem lezzetli hem de yapımı oldukça kolay olan bu simitlerin kendine has tarifini sizler için derledik. İşte detaylar...

Üzerindeki susam ve özel tarifi sayesinde tadı damaklarda kalan enfes bir lezzet olan Kandil simidi, önümüzdeki Mevlid Gecesi’nde de sofralarımıza gelecek.

Kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi | Kandil simidi  malzemeleri İhlas Haber Ajansı

KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

  • 150 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş ve 10 yemek kaşığı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 5 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 4 su bardağı un

Kandil simitleri tezgâhlarda yerini aldı İhlas Haber Ajansı

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • ¼ çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 4 yemek kaşığı susam
  • 4 yemek kaşığı çörek otu

Kandil simidinin tadı damaklarda kalan tarifi!

LEZİZ KANDİL SİMİDİ NASIL HAZIRLANIYOR?

Öncelikle geniş ve derin bir kabın içerisine tereyağı, sıvıyağ, yumurta, su, tuz, şeker, kabartma tozu, sirke, ve mahlebi ekliyoruz. Tüm bu malzemeleri güzelce yoğuruyoruz.

Sonrasında unu elekten geçirerek azar azar ilave ediyoruz. Karışımı karıştırarak yoğuruyoruz.

Sonrasında hamurumuz hazır olunca elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyor ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak rulo şekli veriyoruz.

Ardından uçlarından birleştiriyoruz ve çember şeklini veriyoruz.

Bu hamurları önce pekmeze batırıyoruz sonra da her iki tarafını susam dolu tabağa batırıyoruz.

Susamların arasına çörek otu da katıyoruz. Hepsi bir arada hamurun üzerine bulanmalı.

Kandil simidi nasıl yapılıyor?

Hamurları, daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Simitlerin her tarafı kızarmalı.

Bu sürenin sonunda simitlerimizi fırından alıyoruz. Afiyet olsun…

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...