Yeşil fasulyeyi böyle deneyin! Patates kızartmasını tahtından edecek tarif...

Fasulye Kızartması, özellikle Karadeniz bölgesinde sıkça yapılan bir tarif olup, patates kızartmasına alternatif olarak tercih edilebilir. Lezzetli ve pratik yapımıyla sofralarınıza renk katacak olan bu tarifi denemenizi öneririz. İşte o tarifin püf noktaları...
Yeşil fasulye sevenler için harika bir tarifimiz var! Patates kızartmasını geride bırakacak lezzetiyle Fasulye Kızartması Tarifi, lezzetiyle yiyenleri mest edecek. Karadeniz bölgesinde sıklıkla tercih edilen bu yemeğin püf noktaları...
Malzemeler:
- Yarım kilo taze fasulye
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 8 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı:
Fasulyeleri ayıklayıp 2-3 parçaya kırın ve yumuşayana kadar haşlayın. Çatalla bölünebilecek kadar haşlanması yeterli olacaktır. Eğer çok haşlarsanız, unla beraber hamur olabilir.
Haşlanan fasulyeleri süzgeçte süzdürüp soğuk suya koyun.
Soğuyan fasulyeleri bir kaba alın ve içine tuz ve mısır ununu ekleyip karıştırın.
Soğuk tavaya 4 kaşık sıvı yağ koyun ve fasulyeleri yerleştirin. Orta ateşte alt kısmı kızartın.
Fasulyelerin diğer kısmını kızartmak için ise tavamızın içine girebilecek ama kenarlarda bir parmaktan az boşluk kalacak derecede büyük bir servis tabağını tavaya kapatın ve bir elimiz tavanın kulpunda, diğer elimiz tabağın üzerinde iken hızlı bir şekilde ters çevirin.
Tavayı kaldırıp tekrar 4 kaşık sıvı yağ koyun ve elimizdeki kızartmayı tabaktan tavaya kaydırın. Fasulye kendisi şeklini koruyarak kayacaktır.
Diğer kısmı da kızarttıktan sonra çevirme kısmında ki yöntemle servis tabağına alın.
Yumurtalı yapmak isterseniz, üzerine en son aşamada yumurtayı ekleyin ve yumurta piştikten sonra servis edin.
Rumuz