İsimsiz Kaynaklar Politikası

Türkiye Gazetesi isimsiz kaynaklardan haber kullanım politikası

Genel İlkeler:

Türkiye Gazetesi olarak haberlerimizin hazırlanmasında doğruluk, şeffaflık ve güvenilirlik ilkelerini benimsiyoruz. Ancak bazen bilgiye erişim veya kaynağın güvenliği nedeniyle kaynağın kimliğini açıklamamız gerekebilir. Bu durumlarda isimsiz kaynakların kullanılmasına ilişkin politikamıza sıkı sıkıya uyarız.

Kullanım Koşulları:

Anonim bir kaynaktan gelen bilgileri kullanmadan önce, bilgilerin doğruluğunu doğrulamak için elimizden geleni yaparız. Ayrıca kaynağın neden anonim kalmak istediğini de değerlendiriyor ve bu nedenlerin geçerliliğini değerlendiriyoruz.

Kaynakların Korunması:

Bir kaynağın anonimlik talep etmesi durumunda bu talebe tamamen saygı duyarız. Kaynağın kimliği yalnızca haberi hazırlayan editör ve muhabir tarafından bilinir ve üçüncü şahıslarla paylaşılmaz.

Doğrulama ve Şeffaflık:

İsimsiz bir kaynaktan gelen bilgileri kullanırken, bu bilgileri mümkün olduğunca diğer kaynaklarla doğrularız. Ayrıca okuyucularımıza kaynağın neden anonim kaldığına dair bir açıklama sunmayı amaçlıyoruz, böylece hikayenin güvenilirliği hakkında bilgi sahibi olabilirler.

Geri bildirim:

Okuyucu, isimsiz bir kaynağın kullanıldığı bir hikayede sorun olduğunu düşünüyorsa, bize geri bildirimde bulunmalarını öneririz.

Sürekli İnceleme:

Adsız Kaynaklar Politikamızı düzenli olarak inceliyor ve sektördeki en iyi uygulamalara ve etik standartlara uygun olmasını sağlamak için gerektiği şekilde güncelliyoruz.