Haiti'de çeteler hastaneyi bastı! Çok sayıda ölü var

Dış Haberler
- Güncelleme:
Haiti'de çeteler hastaneyi bastı! Çok sayıda ölü var
Dünya Haberleri  / Dış Haberler

Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te, devlet üniversitesi hastanesinin yeniden açılışı sırasında silahlı çeteler tarafından gerçekleştirilen saldırıda, çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te, çete sorunu devam ediyor. Yerel kaynakların haberine göre devlet üniversitesi hastanesinin yeniden açılışı sırasında silahlı çeteler tarafından bir saldırı düzenlendi. Saldırıda iki gazeteci ve bir polis memuru hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı.

Haiti'nin Online Medya Kolektifi sözcüsü Robest Dimanche, AFP'ye yaptığı açıklamada, saldırının "Viv Ansanm" çetesi tarafından düzenlendiğini belirtti. 

Bakanlığın açıklamasına göre, gazeteciler Markenzy Nathoux ve Jimmy Jean, Haiti Devlet Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan saldırı sırasında hayatlarını kaybetti. 

Dimanche, çatışmada diğer gazetecilerin de yaralandığını ve başka bir hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

Haiti Ulusal Polis sözcüsü Lionel Lazarre, AFP'ye yaptığı açıklamada, bir polis memurunun da saldırı sonucu hayatını kaybettiğini doğruladı, ancak olayla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.

Haiti'de çeteler hastaneyi bastı! Çok sayıda ölü var - 1. Resim

ÇETE ŞİDDETİ ARTIYOR

Son dönemde Haiti'deki silahlı çetelerin saldırıları giderek artarken, Birleşmiş Milletler ve yerel sivil toplum kuruluşları, çetelerin yaklaşık 200 kişiyi öldürdüğü bir katliam gerçekleştirdiğini bildirdi. Kenya'nın öncülüğünde BM ve ABD tarafından desteklenen Haiti polisini destekleyen çok uluslu misyonun, çete saldırılarına karşı etkisiz kaldığı belirtiliyor.

Dış Haberler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...