Hamas lideri Heniyye için Tahran'da cenaze töreni düzenlendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünya Haberleri

İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehit olan Hamas lideri Heniyye için cenaze töreni düzenlendi. Heniyye'nin naaşı Tahran’da düzenlenecek cenaze töreninin ardından Katar’a götürülecek, başkent Doha’da cuma namazının ardından halkın katılımıyla toprağa verilecek.

Hamas lideri İsmail Heniyye, dün İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehit oldu. Hamas liderinin öldürülmesine dünyanın dört bir yanında tepki yağdı.

Tahran Üniversitesinde düzenlenen cenaze namazını İran Dini Lideri Ali Hamaney kıldırdı. Halka açık gerçekleştirilen törene İran Dini Lideri Hamaney'in yanı sıra İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki Başkan Yardımcısı Halil el-Hayya ve birçok siyasi ve askeri kanattan yetkili katıldı.

Hamas lideri Heniyye için Tahran'da cenaze töreni - 1. Resim

HAMANEY, HENİYYE'NİN ÇOCUKLARIYLA GÖRÜŞTÜ

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Heniyye için düzenlenen cenaze töreninin ardından Heniyye'nin çocukları ile görüştü.

Hamas lideri Heniyye için Tahran'da cenaze töreni - 2. Resim

DOHA'DA DEFNEDİLECEK

Heniyye'nin naaşı Tahran’da düzenlenecek cenaze töreninin ardından Katar’a götürülecek, başkent Doha’da cuma namazının ardından halkın katılımıyla toprağa verilecek.

Hamas lideri Heniyye için Tahran'da cenaze töreni - 2. Resim

TÖRENE YOĞUN KATILIM

Tahran Üniversitesi'nde kılınan cenaze namazının ardından on binlerce İranlı Tahran'daki Azadi Meydanına doğru yürümeye başladı. Törende Haniye ile korumasının naaşlarını taşıyan cenaze aracı halkın arasından geçerek Azadi Meydanı'na doğru ilerledi. Filistin ve direniş örgütlerinin bayraklarının taşındığı törende halk, “Kahrolsun İsrail” , “Kahrolsun ABD” , “İntikam, İntikam” ve “Şehidimizin kanı boşa gitmeyecek” sloganları atıldı.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...