İran için çalışan casus İsrail’i karıştırdı! Netanyahu zor durumda

Dış Haberler
- Güncelleme:
İran için çalışan casus İsrail’i karıştırdı! Netanyahu zor durumda
Dünya Haberleri  / Dış Haberler

İsrail’de güvenlik krizi büyüyor. Netivot’ta yaşayan 65 yaşındaki Edward Yusupov’un, İran adına casusluk yaptığı şüphesiyle tutuklanması ülkeyi karıştırdı. Yusupov’un, Azerbaycan’daki bir operatörün talimatıyla İsrail’deki askeri üsler, Hayfa Limanı ve kritik güvenlik noktaları hakkında bilgi topladığı ortaya çıktı. Skandalın ardından Netanyahu hükümeti zor günler geçirirken, İsrail’de güvenlik açıkları ve dış tehditler yeniden gündeme oturdu.

İsrail'in Netivot kentinde ikamet eden 65 yaşındaki Edward Yusupov, İran adına casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. Polis ve Shin Bet'in ortak operasyonuyla yakalanan Yusupov’un, Hayfa Limanı ve İsrail'in hassas güvenlik tesisleri hakkında bilgi topladığı ortaya çıktı.

CASUSLUK AĞI ORTAYA ÇIKTI

Soruşturmaya göre Yusupov, kendisiyle Dubai'de yaşayan bir Azerbaycan vatandaşı olarak tanıtan kişiyle Ekim 2024’ten bu yana temas halindeydi. Görevi, Hayfa’daki askeri üsler, rafineriler ve Nükleer Araştırma Merkezi dahil olmak üzere kritik altyapıların fotoğrafını çekmekti.

KİRALIK DAİREYİ CASUSLUK ÜSSÜ YAPTI

Yusupov'un, Azerbaycanlı operatörün talimatıyla Hayfa Limanı'na bakan bir daire kiraladığı ve bu dairenin operasyonel ihtiyaçlar için kullanıldığı belirlendi. Yusupov’un kriptografik ödeme yöntemleriyle binlerce dolar aldığı ve bağlantının gizliliğini korumak için özel araçlar kullandığı ortaya çıktı.

İRAN BAĞLANTISI GÜÇLÜ İDDİA

Soruşturma bulguları, Yusupov’un İran istihbarat unsurları tarafından yönlendirildiğini işaret ediyor. Güney Bölge Savcılığı’nın, Yusupov hakkında "güvenlik suçu işlemek" suçlamasıyla 24 Mart’ta iddianame hazırlayacağı açıklandı.

İSRAİL POLİSİ UYARDI

İsrail güvenlik birimleri, vatandaşları yabancı unsurlarla temas kurmamaları ve ücret karşılığı casusluk faaliyetlerine girişmemeleri konusunda uyardı. 

Dış Haberler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cemşit dayı23 Mart 2025 20:04

Sanki israile bir şey yapacaklarmış gibi

Sonraki Haber Yükleniyor...