İsrail'den Filistinlilere tehdit! Hamas'ı çıkarın yoksa Gazze yok olacak

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Filistinlilerin rehineleri serbest bırakmaması ve Hamas'ı ülkeden çıkarmaması halinde Gazze'nin "tamamen yok edileceği" tehdidinde bulundu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), son 24 saatte Gazze Şeridi'nin merkezi ve güneyinde, güvenlik bölgesini genişletmek ve Şeridin kuzeyi ile güneyi arasında kısmi bir tampon bölge oluşturmak amacıyla yoğun kara harekâtlarına başladı.

SİVİLLERE YÖNELİK TEHDİT

Operasyon kapsamında güçler, Netzarim ekseninin merkezine doğru kontrolü ele geçirerek yeniden genişletti.

IDF, Gazze'nin doğusundaki Seja'iya bölgesinde yaşayan sivillere, bölgeyi derhal terk etmeleri çağrısında bulundu. IDF, bölgede çatışmaların yoğunlaştığını belirterek, tahliye edilmeyen sivillerin tehlike altında kalabileceğini bildirdi.

İsrail'den Filistinlilere tehdit! Hamas'ı çıkarın yoksa Gazze yok olacak - 1. Resim

ZORUNLU GÖÇ BASKISI

IDF tarafından dağıtılan bildirilerde, "Tehlikeli ve güvenli olmayan bir çatışma bölgesindesiniz, derhal tahliye edin ve mümkün olduğunca uzak durun" ifadeleri yer aldı. Sivillerden, belirlenen güvenli bölgelere yönelmeleri istendi.

İsrail'den Filistinlilere tehdit! Hamas'ı çıkarın yoksa Gazze yok olacak - 2. Resim

HUSİLERDEN İSRAİL'E KARŞI YENİ SALDIRI TALİMATI

Öte yandan Lübnan gazetesi El Ahbar'ın Yemen askeri kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Yemen'deki Husi Ensarullah füze birimlerine İsrail’e yönelik saldırıları yeniden başlatma emri verildi.

Kararın, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına cevap olarak alındığı belirtildi.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...