CANLI ANLATIM

Refah sınır kapısının ele geçirildiğini açıklayan İsrail'e dünyadan tepki yağdı! Refah'ta son durum...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail, 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentine kara saldırısı başlattı. 50’den fazla yere hava saldırısı düzenleyen İsrail, "Hamas'a askeri baskı oluşturmak için" Refah'a saldırıların süreceğini açıkladı. İsrail, Hamas tarafından kabul edilen ateşkes teklifini reddettiğini bildirdi. İsrail'in saldırısında çocukların da olduğu 5 kişi öldü. İsrail, Refah sınır kapısında kontrolü ele geçirdi. İsrail'in Refah saldırısına dünyadan tepki yağdı... Refah'ta son durum...

Canlı Anlatım Özeti
  • İSRAİL'DEN ESİR TAKASINA DAİR AÇIKLAMA
  • GUTERRES'TEN 'REFAH' MESAJI
  • MISIR'DAN İSRAİL'E REFAH TEPKİSİ
  • UNICEF'TEN REFAH AÇIKLAMASI
  • ÇİN'DEN İSRAİL'E UYARI
  • İSRAİL'DEN REFAH SINIR KAPISI AÇIKLAMASI!
  • İSRAİL, REFAH SINIR KAPISI'NIN FİLİSTİN TARAFINA SALDIRILAR DÜZENLEDİ
  • "TOP İSRAİL'İN ELİNDE"
  • REFAH'TA ÖLÜ VE YARALILAR VAR
  • KASSAM TUGAYLARI: REFAH'I GEÇEMEYECEKSİNİZ
  • İSRAİL İLE HAMAS ARASINDA ÇATIŞMA BAŞLADI
  • GÜNEY AFRİKA: REFAH'IN BOŞALTILMASI DEHŞET VERİCİ
  • BEYAZ SARAY: SALDIRILARI DESTEKLEMİYORUZ
  • FİLİSTİNLİLER YOLLARA DÜŞTÜ
  • HAMAS'TAN İSRAİL'E MİSİLLEME
  • İSRAİL ATEŞKESİ REDDETTİ, KAHİRE'YE HEYET GÖNDERİLECEK
  • NETANYAHU: OPERASYONLAR DEVAM EDECEK
  • İSRAİL BAŞBAKANLIĞI'DAN İLK AÇIKLAMA
  • İSRAİL REFAH'A KARA SALDIRISI BAŞLATTI
  • REFAH'TA 50'DEN FAZLA YERE BOMBARDIMAN
  • AŞIRI SAĞCI BAKAN TALEP ETTİ

07.05.2024 17:15

İSRAİL'DEN ESİR TAKASINA DAİR AÇIKLAMA

İsrail merkezli Kanal 12'ye konuşan İsrailli bir yetkili, İsrail’den bir heyetin önümüzdeki saatlerde Hamas'la esir değişimi anlaşması ve Gazze Şeridi'nde ateşkes konusunu görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gideceği açıkladı.


07.05.2024 16:45

GUTERRES'TEN 'REFAH' MESAJI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, Refah'a yönelik kara saldırısının stratejik bir hata olacağını belirterek, İsrail hükümetine gerginliği durdurma ve diplomatik müzakerelere dahil olma çağrısında bulundu.

Guterres, İsrail'in askeri faaliyetleri nedeniyle Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarının kapanmasının insani durumu daha da kötüleştireceğini söyledi.


07.05.2024 14:15

MISIR'DAN İSRAİL'E REFAH TEPKİSİ

Mısır, İsrail ordusunun Refah kentine kara saldırısı başlatarak Gazze Şeridi'nin Mısır'a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirmesine tepki gösterdi. 

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Mısır, İsrail'in Filistin'in Refah kentindeki askeri operasyonlarını ve bunun sonucunda Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafı üzerindeki kontrolü ele geçirmesini en güçlü şekilde kınıyor.” ifadeleri yer aldı.


07.05.2024 13:30

UNICEF'TEN REFAH AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, İsrail'in saldırıları altında bulunan Gazze'nin Refah kentindeki çocukların öldürülmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Refah'taki çocuklar için şimdi ateşkese ihtiyacımız var." dedi.


07.05.2024 11:30

ÇİN'DEN İSRAİL'E UYARI

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Çin, İsrail'i uluslararası toplumun ezici taleplerine kulak vermeye, Refah'a saldırıyı durdurmaya ve Gazze Şeridi'nde daha ciddi bir insani felaketin yaşanmaması için elinden geleni yapmaya güçlü bir şekilde çağırıyor." ifadeleri kullanıldı.


7.05.2024 09:15

İSRAİL'DEN REFAH SINIR KAPISI AÇIKLAMASI!

İsrail ordusu, bu sabah saatlerinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesine kara saldırısı başlattığını ve Gazze'nin Mısır'a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdiğini açıkladı.


7.05.2024 03:33

İSRAİL, REFAH SINIR KAPISI'NIN FİLİSTİN TARAFINA SALDIRILAR DÜZENLEDİ

İsrail'in, Gazze Şeridi'nden Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafına saldırılar düzenlediği bildirildi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail askeri araçlarının, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah Sınır Kapısı'na yaklaşık 200 metre mesafede konuşlandığı belirtildi.

İsrail ordusunun bölgedeki bazı binaları roketlerle hedef aldığı aktarılan haberde, İsrail topçu birliklerinin de Refah Sınır Kapısı ve Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na yakın bölgelere atışlar yaptığı kaydedildi.

Hamas'a yakınlığıyla bilinen El-Aksa TV, İsrail ordusunun Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafına yoğun atışlar yaptığını belirtti.


7.05.2024 03:04

"TOP İSRAİL'İN ELİNDE"

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh, Hamas'ın Gazze'de ateşkes ve esir takasıyla ilgili öneriyi kabul etmesini memnuniyetle karşılayarak, "bu adımla topun artık İsrail sahasına atıldığını" söyledi.


7.05.2024 02:02

Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurul Başkanı Dennis Francis, Refah'a 1 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığını belirterek, "Açıkça söylüyorum. Daha fazla insani faciaya yol açacak Refah'a yönelik düşüncesizce bir saldırıyı hiçbir şey meşru kılamaz." dedi. 


 
07.05.2024 02:01

REFAH'TA ÖLÜ VE YARALILAR VAR

İsrail savaş uçakları, Refah'ın batısındaki Filistinli Ebu Amra'ya ait bir eve saldırı düzenledi. Hava saldırısında aralarında çocukların da olduğu 5 kişi öldü. Çok sayıda yaralı var.

Çocuklarında olduğu 5 kişi ş ailesine ait evdeki sivillerden bazıları yaşamını yitirirken, bazıları da yaralandı. 

İsrail Refah'a kara saldırısı başlattı! 50’den fazla yere ağır bombardıman - 1. Resim

Sivil savunma ekipleri, İsrail'in bombaladığı evin enkazından çıkardığı cansız bedenler ile yaralıları Refah kentindeki Kuveyt Hastanesi'ne kaldırdı.

Görgü tanıkları, İsrail'in hava saldırısıyla enkaza dönüşen evde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.


07.05.2024 01:19

KASSAM TUGAYLARI: REFAH'I GEÇEMEYECEKSİNİZ

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugaylarından Refah'a sınırında bekleyen İsrail ordusuna karşı mesaj yayımladı. Kassam Tugayları, "Geçemeyeceksiniz" dedi.

Resim


07.05.2024 00:45

İSRAİL İLE HAMAS ARASINDA ÇATIŞMA BAŞLADI

Refah sınır kapısı yakınlarında Hamas ile İsrail güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaya başladı. İsrail güçlerine ait tanklar Refah kapısı çevresine yoğun top atışı gerçekleştirdi.


07.05.2024 00:17

GÜNEY AFRİKA: REFAH'IN BOŞALTILMASI DEHŞET VERİCİ

Güney Afrika Cumhuriyeti, Gazze Şeridi'nin Refah bölgesinin derhal boşaltılmasına yönelik açıklamasından dehşet duyduklarını açıkladı.

Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığından yapılan açıklamada, "Güney Afrika hükümeti, Gazze'de yaşanan gelişmelerden derin rahatsızlık hissetmektedir ve İsrail ordusunun, bölgede 'aşırı güç' kullanmak üzere Refah'ın derhal boşaltılması gerektiği yönündeki açıklamasından dehşet duymaktadır." ifadeleri kullanıldı.


06.05.2024 23:55

BEYAZ SARAY: SALDIRILARI DESTEKLEMİYORUZ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, ABD olarak başından itibaren İsrail'in Refah'a yönelik bir kara saldırısı düzenlemesini desteklemediklerini ve bu pozisyonlarının bugün de geçerli olduğunu söyledi.


06.05.2024 23:30

FİLİSTİNLİLER YOLLARA DÜŞTÜ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refaha hava ve saldırıları düzenlemesinin ardından bölgede yaşayan yüzlerce Filistinli Refah'ın doğusundaki mahallelerinden göç ederek Han Yunus kentinin batısına doğru ilerlemeye başladı. Kadınların ve çocukların da olduğu yüzlerce Filistinli yanlarına alabildikleri eşyalarla birlikte yollara düştü.


06.05.2024 23:20

HAMAS'TAN İSRAİL'E MİSİLLEME

Hamas, İsrail'in Refah'a düzenlediği hava ve kara saldırılarına karşılık olarak soykırımcı askerlerin bulunduğu işgal altındaki Sderot'a füze saldırısı düzenledi.

İsrail Refah'a kara saldırısı başlattı! 50’den fazla yere ağır bombardıman - 1. Resim


06.05.2024 23:10

İSRAİL ATEŞKESİ REDDETTİ, KAHİRE'YE HEYET GÖNDERİLECEK

1.5 milyon sivilin son sığınağı Refah'a kara ve hava saldırıları düzenleyen İsrail, Hamas'ın kabul ettiği ateşkes teklifini reddederek, müzakerelere devam etmek üzere Kahire'ye heyet gönderileceğini duyurdu.


 06.05.2024 22:25

NETANYAHU: OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savaş Kabinesi'nin Hamas'a esirler konusunda baskı yapılması amacıyla Refah'taki "operasyona" devam etme kararı aldığını ve operasyonların Hamas'ı yıldırana kadar süreceğini açıkladı.


06.05.2024 22:20

İSRAİL BAŞBAKANLIĞI'DAN İLK AÇIKLAMA

İsrail Başbakanlığı, Refah'a başlatılan kara ve hava saldırılarına yönelik açıklamada bulundu. Açıklamada, "Hamas'a askeri baskı oluşturmak için Refah'taki operasyonlar devam edecek" ifadeleri yer aldı.


06.05.2024 22:15

İSRAİL REFAH'A KARA SALDIRISI BAŞLATTI

İsrail, Hamas'ın ateşkes önerisini kabul ettiğini duyurmasından saatler sonra 1.4 milyon Filistinli masum sivilinson sığınağı olan Refah'a kara saldırısı başlattı. Filistin medyası da, soykırım ordusunun Refah'a girdiği bilgisini aktardı.


 06.05.2024 21:50

REFAH'TA 50'DEN FAZLA YERE BOMBARDIMAN

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi’ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1.5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentinde 50’den fazla yere hava saldırısı düzenlediklerini duyurdu. Hagari, saldırı yapılan yerlerin Hamas’a ait olduğunu öne sürdü.


06.05.2024 20.00

AŞIRI SAĞCI BAKAN TALEP ETTİ

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hamas'ın oyunlarının tek bir cevabı var: Derhal Refah'a saldırı emri!" ifadelerini kullandı.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Lanetli kavim 6 Mayıs 2024 23:06

Rabbim temelde bu lanetli kavmin belasını versin...

Sonraki Haber Yükleniyor...