Hamas ve Katar'dan ateşkes açıklaması: İsrail taahhütlere uymuyor

Katar Dışişleri Bakanlığı, Doha'da gerçekleştirilen ateşkes görüşmelerinin ikinci günde sona erdiğini duyurdu. Mısır, ABD ve Katar tarafından yapılan ortak açıklamada ise görüşmelerin son derece yapıcı ve pozitif atmosferde geçtiği kaydedildi. Hamas kanadı ise İsrail'in ateşkes şartlarına uymadığını açıkladı.
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de süren zulmünün sona ermesi için dün Doha'da ateşkes görüşmeleri başlamıştı. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari görüşmelerin sona erdiğini duyurdu.
Katar Dışişleri Bakanlığı, hükümet yetkililerinin ateşkes görüşmelerinde bugün ortaya konulan şartlar çerçevesinde anlaşmayı sonuçlandırmak amacıyla önümüzdeki günlerde Kahire'de yeniden bir araya geleceği bildirildi.
"İSRAİL TAAHHÜTLERE UYMUYOR"
Mısır, ABD ve Katar tarafından yapılan ortak açıklamada ise görüşmelerin son derece yapıcı ve pozitif atmosferde geçtiği kaydedildi.
Üst düzey bir Hamas yetkilisi, Reuters'e verdiği demeçte, kendilerine Doha'daki ateşkes görüşmelerinin sonuçlarına ilişkin verilen bilgilerin 2 Temmuz'da üzerinde mutabakata varılan taahhütlere uymadığını söyledi.
safi Allah