Korkusuzca askerin silahını kaptı! Koreli kadın o anları anlattı: Bir an bile düşünmedim

Editör:
- Güncelleme:
Dünya Haberleri

Geçtiğimiz gün Güney Kore adına tarihi bir gece yaşandı. Cumhurbaşkanı Yoon Seuk Yeol'ün sıkıyönetim ilan edip hemen ardından kaldırması ülkeyi karıştırdı. Ordu birliklerinin parlamento binasına giriş yapmak istediği anlarda ise dikkat çeken bir görüntü kameralara takıldı. Arbede sırasında askerin silahını kapan kadın, o anları anlattı.

Güney Kore'de Devlet Başkanı Yeol'un ilan ettiği ve ardından kaldırdığı sıkıyönetim, ülkede kaosa neden oldu. 

Kaotik gecede yaşanan bir olay özellikle dikkat çekti: Bir kadının Ulusal Meclis'e girmeye çalışan milletvekillerini engellemek için gönderilen askerlerle yüzeleşmesi

Muhalefetteki Demokrat Parti'nin sözcüsü olan 35 yaşındaki Ahn Gwi-ryeong’un, kargaşa sırasında bir askerin silahını tuttuğu anlar internette hızla yayıldı.

Korkusuzca askerin silahını kaptı! Koreli kadın o anları anlattı: Bir an bile düşünmedim - 1. Resim


"BİR AN BİLE DÜŞÜNMEDİM"

BBC Kore Servisi'ne konuşan Ahn, "Bir an bile düşünmedim... Sadece bunu durdurmamız gerektiğini biliyordum" dedi.

Ahn, başkanın Güney Kore genelinde sıkıyönetim ilan etmesinden kısa bir süre sonra, askerler binaya inerken meclis binasına doğru ilerledi.

Güney Kore'nin genç neslindeki pek çok kişi gibi "sıkıyönetim" kelimesi ona da yabancıydı. En son 1979 yılında ilan edilen sıkıyönetim haberini ilk duyduğunda Ahn "bir panik duygusuna kapıldığını" ifade etti.

Ana binaya ulaştığında, askerler yetkililer, yardımcılar ve vatandaşlarla karşı karşıya gelmişti.

Korkusuzca askerin silahını kaptı! Koreli kadın o anları anlattı: Bir an bile düşünmedim - 2. Resim


"ASKERLERİ GÖRDÜĞÜMDE..."

Ahn, "Silahlı askerleri gördüğümde... tarihin geriye doğru aktığını izliyormuş gibi hissettim," dedi.

Ahn ve meslektaşları, askerlerin oylamanın yapılacağı ana binaya girmesini engellemek için çabalıyordu. Kapıları içeriden kilitlediler ve döner kapıların önüne mobilya ve diğer ağır eşyaları yığdılar.

Askerler ilerlemeye başladığında, Ahn öne çıktı.

Ahn, o anları şu ifadelerle anlatıyor:

"İlk başta dürüstçe söylemek gerekirse korktum. Ama böyle bir çatışmayı görünce, ‘Sessiz kalamam’ diye düşündüm."

Yerel saat ile 04.26'da Cumhurbaşkanı Yoon, kararını geri çektiğini açıkladı.

Ahn, sözlerine son olarak, "Sabah meclis binasının dışına çıkmaktan biraz korktum, çünkü dışarıda taksi yok gibiydi ve böylesine fırtınalı bir gecenin ardından gerçeğe dönmek zordu," ifadelerini ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...