Madendeki göçükte 50 kişi hayatını kaybetti! Ülke felaketi yaşıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Mali'nin batısındaki kaçak altın madeninde meydana gelen göçükte 50 kişi hayatını kaybetti.

Batı Afrika ülkesi Mali'nin Kayes bölgesine bağlı Kenieba ilçesinde cumartesi günü kaçak olarak işletilen bir altın madeninde çökme meydana geldi.

50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yetkililer, yürütülen arama-kurtarma çalışmalarının sona ermesinin ardından 49'u kadın olmak üzere 50 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Mali Başbakanı Abdoulaye Maiga, hükümetin maden felaketinin ardından "kararlı" önlemler alacağını ifade etti.

SIK SIK MADEN FACİASI YAŞANIYOR

Afrika'nın en büyük altın üreticilerinden biri olan Mali'de yetkililer yasa dışı madencilik faaliyetlerini düzenlemekte zorlanıyor. Madenciler genellikle tehlikeli şartlar altında çalışırken, bu durum sık sık ve çoğu zaman ölümcül maden kazalarına yol açıyor. 29 Ocak'ta Koulikoro bölgesindeki Kangaba ilçesinde altın madeninin çökmesi sonucu 13 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...