New York’ta 2 kişiyi katleden saldırgan Türkevi’nin önünde yakalandı
ABD'nin New York kentinde, 3 farklı noktada art arda düzenlenen bıçaklı saldırılarda 2 kişinin hayatını kaybettiği, olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı açıklandı.
New York’ta dün gece art arda gerçekleştirilen bıçaklı saldırılar ABD gündemini sarstı. New York Polis Teşkilatı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Manhattan'da, 30. Sokak civarında meydana gelen bıçaklı saldırıda iki kişinin öldüğü, bir süre sonra 42. Sokak'ta bir kadının da yine bıçaklı saldırıda yaralandığı kaydedildi.
SALDIRGAN, SEBEPSİZ YERE İNSANLARI BIÇAKLIYOR
Dedektif Şefi Joseph Kenny, "Şu an itibariyle, bu saldırıların sebepsiz yere gerçekleştiği, saldırganın sadece (maktullere) yaklaşıp bıçaklarla saldırmaya başladığı görülüyor." ifadesinde bulundu.
Saldırıda yaralanan kadın yakın bölgedeki bir hastanede tedavi altına alındı.
SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI
New York Belediye Başkanı Eric Adams da basın açıklamasında, söz konusu saldırılarla bağlantılı olarak, 51 yaşındaki evsiz bir adamın gözaltına alındığını bildirdi. Zanlının, son eyleminden kısa süre sonra Birleşmiş Milletler Genel Merkezi ile New York Türkevi binasının arasında yakalandığı kaydedildi.
Yakalanan şüpheliye ait olduğu bildirilen, bir çanta, iki bıçak ve birkaç çift eldiven inceleme altına alındı.