Pilotun öfkesi uçakta krize dönüştü: Tuvaletteki yolcuyu zorla dışarı çıkardı!

United Airlines’ın Meksika-Houston uçuşunda, bir yolcu tuvaletteyken pilotun kapıyı kırarak içeri daldığı ve yolcuyu pantolonu aşağıdayken zorla dışarı çıkardığı iddia edildi. Olay sonrası uçakta büyük panik yaşanırken, yolcunun utanç içinde kaldığı belirtildi.
New Jersey'li bir yolcu olan Yisroel Liebb, Meksika'nın Tulum kentinden Houston'a yaptığı uçuş sırasında mide rahatsızlığı nedeniyle tuvalete gitti.
Liebb’in ifadesine göre yaklaşık 20 dakika tuvalette kaldıktan sonra, kabin ekibi durumdan rahatsız oldu ve onu çıkarmaya çalıştı. Liebb’in uçuş görevlisine rahatsız olduğunu ve kısa süre içinde çıkacağını belirtmesine rağmen, olay büyüdü.
PİLOT MÜDAHALE ETTİ
Liebb’in aktardığına göre, yaklaşık 10 dakika sonra pilot doğrudan müdahale etti. Pilot, Liebb’e derhal tuvaleti terk etmesi için bağırdı. Liebb işini bitirmek üzere olduğunu söylese de pilot, kapının kilidini kırarak zorla içeri girdi.
PANTOLONU AŞAĞIDAYKEN DIŞARI ÇEKİLDİ
Liebb, pilotun kendisini pantolonu hala ayak bileklerindeyken zorla tuvaletten çıkardığını ve vücudunun diğer yolculara teşhir edildiğini iddia etti. Davaya göre, olay sırasında kabindeki uçuş görevlileri ve diğer yolcular şok içinde kaldı.
"HAKARET ETTİ"
Liebb’in aktardığına göre, olayın ardından pilot, kendisi ve yol arkadaşı Jacob Sebbag’a yönelik aşağılayıcı ifadeler kullandı. Ayrıca pilotun, iki yolcuyu tutuklatmakla tehdit ettiği ve koltuklarına zorla oturtmaya çalıştığı belirtildi.
GÖZALTINA ALINDILAR
Uçak Houston'a indikten sonra, yaklaşık yarım düzine Gümrük ve Sınır Koruma memuru uçağa bindi ve Liebb ile Sebbag’ı kelepçeleyerek gözaltına aldı. Liebb’in ifadesine göre, bir memur "Burası ilçe ya da eyalet değil. Biz anavatanız. Burada hiçbir hakkınız yok" dedi.
DAVA AÇILDI
Liebb ve Sebbag, United Airlines ve ABD İç Güvenlik Bakanlığı'na karşı federal dava açtı. Dava dosyasında, pilotun davranışlarının "onur kırıcı muamele" olduğu belirtilirken, kabin ekibinin olaya müdahale etmekte yetersiz kaldığı ifade edildi.
TAZMİNAT TALEBİ
Liebb ve Sebbag, olay sonrası ücretsiz bir uçuş sağlanmasına rağmen bir gecelik otel ve yemek masraflarını cebinden karşıladıklarını belirtti. Ayrıca, kelepçeler nedeniyle bileklerinde günlerce süren ağrı yaşadıklarını ve manevi zarar gördüklerini ifade ederek tazminat talebinde bulundular.
UNİTED AİRLİNES SESSİZ
United Airlines, olayla ilgili herhangi bir yorum yapmayı reddetti. Dava süreci devam ederken, pilotun görevine devam edip etmediği ise henüz netlik kazanmadı.