Rusya-Ukrayna Savaşı'nda yeni cephe! Hedefler imha edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ukrayna'nın Rusya'nın güneyinde bulunan Kursk sınırlarına ilerlemesiyle birlikte savaşta bir cephe daha açıldı. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşanırken çok sayıda ölen ve yaralanan oldu. Rusya bölgede acil durum ilan etti, Putin toplantılarını sürdürdü. Ukrayna kanadı ise kayıplarına rağmen geri adım atmadı. Rusya bölgede hedeflerin imha edildiğini açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ise, "Rusya topraklarımıza savaşı getirdi ve bunu kendisi de hissetmeli" dedi.

Rusya Ukrayna Savaşı'nda yeni bir cephe açıldı. Ukrayna, Rusya'nın güneyinde bulunan Kursk bölgesine 6 Ağustos'ta girerek başlattığı tam kapsamlı saldırıyla birlikte savaşın gidişatı değişti. Devlet Başkanı Vladimir Putin toplantılarını sürdürürken, Rusya bölgede acil durum ilan etti.

Rusya-Ukrayna savaşında iki taraf arasındaki çatışmalar Rusya'nın güneyindeki topraklara kaydı. İki buçuk yıldır Donetsk ve Luhansk bölgeleri ile Herson ve Zaporijya civarında devam eden savaş, son zamanlarda Ukrayna'nın kuzeyinde Rusya sınırında da yoğunlaştı.

Rus ve Ukrayna orduları iki gündür Rusya'nın Kursk bölgesinde yoğun  çatışıyor

PUTİN SON DURUMU DEĞERLENDİRDİ

Putin, Rusya'nın Ukrayna sınırı yakınında bulunan Kursk bölgesinin Vali Vekili Aleksey Smirnov ile bölgedeki durumu değerlendirdi. Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Putin, Smirnov ile Rus ve Ukrayna askeri güçleri arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle oluşan duruma ilişkin çevrim içi toplantı yaptı.

Putin, sorunları çözmek için disiplinli olunmasını istedi. Smirnov da koordineli şekilde çalıştıklarını ve saldırıya uğrayan yerleşim birimlerinden sivilleri tahliye etmeyi sürdürdüklerini belirtti.

Rusya'nın Kursk ve Belgorod bölgelerine Ukrayna tarafından ateş açıldığı  bildirildi | Euronews

RUSYA AÇIKLADI: HEDEFLER İMHA EDİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Rus Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile yapılan operasyonla Avdiyivka kentindeki Ukrayna'ya ait hedefler imha edildi.

Rusya bölgede yeni önlemler alırken, Harkiv yönünde tampon bir bölge kurulması için Ukrayna içlerine girerek bazı yerleşim yerlerinin kontrolünü ele aldı. 

Rusya'nın Kursk kentinde petrol tesisi İHA ile vuruldu - Son Dakika  Haberleri

ZELENSKİY: RUSYA SAVAŞI HİSSETMELİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, akşam saatlerinde paylaştığı geleneksel görüntülü mesajında Rusya-Ukrayna Savaşı'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy'den bugün savaşla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi aldığını aktaran Zelenskiy, Sırskiy'den "etkili" bir rapor aldığını kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"Ukraynalılar hedeflerine nasıl ulaşacaklarını biliyorlar. Savaşta hedeflere ulaşmayı ise biz seçmedik. Rusya topraklarımıza savaşı getirdi ve bunu kendisi de hissetmeli."

Rusya'da petrol tesisine İHA saldırısı: Yangın çıktı - Son Dakika Dünya  Haberleri | Cumhuriyet

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ukrayna da kuzeydeki Sumi ve Harkiv bölgelerine yeni toparladığı birlikleri ve Batı ülkelerinden gelen silah ve askeri teçhizatı sevk etti.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken 6 Ağustos sabah saatlerinde Ukrayna ordusuna bağlı yüzlerce kişiden oluşan bir birlik, tank ve zırhlı araçlarla sınırdan geçerek Rusya'nın Kursk bölgesine giriş yaptı. Nikolayevo-Daryino ve Oleşnya yerleşim birimleri üzerinden Rusya içlerine ilerleyen Ukrayna askerleri Rus ordusu ile çatışmalara başladı.

Rusya-Ukrayna savaşında yeni cephe Kursk

10 KİLOMETRELİK CEPHE HATTI

Gerek Rusya gerek Ukrayna kaynaklarından Kursk içerisindeki durum ile ilgili çok kısıtlı bilgiler olsa da sosyal medya bilgilerine göre, Ukrayna ordusu Rusya sınırları içerisinde 15 kilometre içeriye sokulmuş durumda. Özellikle Ukrayna birlikleri ile Rus birlikleri arasında, bölgedeki Suca ve Korenevo yerleşim birimleri dahil çatışmaların 10 kilometrelik bir cephe hattında şiddetli olarak devam ettiği öne sürülüyor.

Çatışmalarda her iki tarafın da kayıplara uğradığı iddia ediliyor. Rus yetkililerin açıklamasında, saldırıların başlamasından bu yana Ukrayna ordusundan 660 askerin öldüğü öne sürüldü. Ukrayna'dan ise bu hususta bir açıklama yapılmadı.

Rusya'nın Kursk bölgesinde çatışmalar nedeniyle acil durum ilan edildi

HAVA SALDIRILARI SÜRÜYOR

Rus yetkililerinin bildirdiğine göre, Ukrayna birlikleri 1000 civarında askerle bölgeye girdi ve şu ana kadar Ukrayna, tanklar dahil 82 zırhlı araç kaybetti.

Takviye Ukrayna birliklerinin gelmesini önlemek için Rus savaş uçakları, Ukrayna'nın Sumi bölgesindeki Basovka, Juravka, Yunakovka, Belovodı, Kiyanitsa, Korçakovka, Novaya Seç, Pavlovka ve Gorodişçe’ye hava saldırıları düzenledi.

Putin toplantılarını sürdürüyor! Rusya-Ukrayna Savaşı'nda yeni cephe - 5. Resim

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Rusya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna askerlerinin bölgeye saldırısında 6'sı çocuk 31 kişinin yaralandığı bildirildi. Bölgede çok sayıda ölen ve yaralanın olduğu belirtildi. Kursk Bölge Valiliğinden yapılan açıklamada ise 4 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Rus ve Ukrayna askeri güçleri arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Kursk bölgesinde acil durum ilan edildi.

Saldırılara uğrayan Kursk’taki sınır bölgesinde yaşayan siviller başka bölgelere tahliye ediliyor. Yerel yetkililerin açıklamasına göre, halihazırda 3 bin kişi bölgeden tahliye edildi. Tahliye edilenlere, sınırdan uzak bölgelerde geçici konaklama merkezleri oluşturuldu. Bu merkezlere 1500 civarında kişi yerleştirildi. Rusya'nın çeşitli bölgelerinde buradaki sivillere yönelik yardım kampanyaları organize ediliyor.

Rusya-Ukrayna savaşında yeni cephe Kursk

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yusuf Bayındır 8 Ağustos 2024 18:31

Rusya'nın güneyinde gerginlik artıyom, çok sayıda insan can verdikçe savaşta ölenler sayısının arttığına kanaat getiriyorum.

Sonraki Haber Yükleniyor...