Silahlı gruplar arasındaki çatışmada bilanço artıyor! Binlerce kişi evlerini terk etti

Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Silahlı gruplar arasındaki çatışmada bilanço artıyor! Binlerce kişi evlerini terk etti
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kolombiya'da silahlı isyancı örgüt Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ile eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasında çıkan çatışmada hayatını kaybedenlerin sayısı 60'a yükseldi. 

Kolombiya'nın Kuzey Santander yönetim bölgesine bağlı Catatumbo bölgesinde Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ile eski Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) mensupları arasında üç gün önce başlayan ve süren çatışmalarda bilançonun yükseldiği bildirildi. Ölenlerin sayısının 60'a çıktığı belirtilen açıklamada, 30 civarında da yaralı olduğu aktarıldı.

2 BİN 500 KİŞİ EVLERİNİ TERK ETTİ

Açıklamada, "İnsanlar kasabaları terk ediyor. Yaşananlar yıkıcı, insanlığın en temel duygusu kazanmalı. Hiçbir şey bunu haklı göstermez, bölgesel birimleri ve ulusal hükümeti insani yardım sağlamaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yerel basında yer alan haberlerde, ELN ile eski FARC mensupları arasındaki çatışmalar nedeniyle şu ana kadar 2 bin 500 kişinin evlerini terk ettiği, 10'u kadın, 30 kişinin de zorla alıkonulduğu aktarıldı.

ORDU OPERASYON BAŞLATTI

Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, olaylarla ilgili bilgi almak amacıyla Catatumbo bölgesinde yerel yetkililer ve üst düzey ordu komutanlarıyla bir araya geldi. Petro'nun talimatıyla bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatan ordu birlikleri, zorla alıkonulanları kurtarmaya ve yaralıları da kasabalardan tahliye etmeye çalışıyor.

ELN ve eski FARC üyeleri, 16 Ocak'ta koka ekinlerinin ve uyuşturucu kaçakçılığı koridorlarının kontrolünü sağlamak amacıyla şiddetli bir çatışmaya girmişti. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, sokaklarda cesetlerin bulunduğu ve evlere baskın yapıldığı anlar yer alıyor.

Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...