Suriye'de Halid bin Velid'in türbesine akın! Büyük sahabenin huzurundayız

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Nüfusunun yarısından fazlası 2012-2014 dönemi arasındaki korkunç bombardımanlar sonrası göç eden Humus, özgürlüğü kutluyor. İç savaşın başlamasıyla Lübnan’a hicret eden binlerce Humuslu, yaya da olsa akın akın vatanlarına koşuyor.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ -  Savaş dönemi boyunca İran destekli milislerin binlerce Şii sivil yerleştirdikleri kente binlerce Humuslu geri döndü. Kırsal kesimlerinde Nusayri, İsmaili ve Hıristiyanların da yaşadığı Humus’un en belirgin nişanesi ise Halid bin Velid hazretlerinin mezarının da yer aldığı tarihî Halid bin Velid Camii oldu. Şii terör grupları Hama’da medfun Ömer bin Abdulaziz’in mübarek naaşı ve mezarına yaptığı tahribatın benzerini “Allah’ın Kılıcı” diye nitelendirilen Halid bin Velid’e de uyguladı.

Suriye'de Halid bin Velid'in türbesine akın! Büyük sahabenin huzurundayız - 1. Resim

Yakılan mezar ve tahrip edilen caminin eski hâline döndürülmesi için çalışmalar ilk günden başladı. Bir dönem Nusayri rejim ve Şii milislerin ibadete kapattığı cami, Humus’un beş gündür ziyaretçilerle dolup taşıyor. Gözü yaşlı Suriyeliler Peygamber efendimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) komutanlarından ve yakın arkadaşlarından Halid bin Velid hazretlerinin mezarında dualar okuyarak şükür secdelerinde bulunuyor.  Esad ve Baas gaddarlığından derin izler taşıyan şehirde başta Vaar olmak üzere birçok mahalle tamamen hayalete dönmüş durumda. 

Suriye'de Halid bin Velid'in türbesine akın! Büyük sahabenin huzurundayız - 2. Resim

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...