Trump'ın sevmediği göçmenler Meksika sınırına akın etti! ABD'ye girmek için son yürüyüş
ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın göçmenleri tehdit etmesi ve daha fazlasının ülkeye sokulmayacağını açıklaması Meksika sınırında yoğunluğa sebep oldu. ABD'ye geçmek isteyen binlerce sivil ABD-Meksika sınırına yürüdü.
Göçmen karşıtı Trump'ın ABD başkanı seçilmesiyle Meksikalılar yeniden harekete geçti. ABD'ye geçme hayaliyle yaşayanlar Meksika sınırına hareket etti.
TRUMP GELMEDEN SINIRI GEÇMEK İSTİYORLAR
ABD'ye geçme hayaliyle yola çıkan göçmenler, Meksika'nın Escuintla, Huixtla ve Villa Comaltitlan kentlerinden geçerek ABD sınırına doğru yürüyüşlerine devam ediyor. Eşyaları ile birlikte çok sayıda göçmen aileleriyle bekleyişini sürdürüyor.
TRUMP, 'GÖÇMENLERE ASKERİ MÜDAHALE' İDDİASINA CEVAP VERDİ
Trump, 18 Kasım'da, Truth Social sosyal medya platformunda kendisini etiketleyerek "Haberlere göre, Trump yönetimi ulusal acil durum ilan etmeye hazırlanıyor ve kitlesel sınır dışı etme programıyla (Joe) Biden'ın işgalini geri çevirmek için askeri varlıkları kullanacak" paylaşımını yapan bir kişiye "Doğru" cevabını vererek, ülkede bulunan düzensiz göçmenlerin toplu sınır dışı edilmesi planının, ulusal acil durum ilanını ve orduyu içereceğini teyit etmişti.