- Blinken'den kritik temas
23 Haziran 2023 - 10:31

Rusya'nın Tahıl Koridoru açıklaması ABD'yi endişelendirdi: Blinken'den kritik temas

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, BM Genel Sekreteri Guterres'le Rusya'nın Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan ayrılma açıklamasını değerlendirdi.
 - İsveç’te bir ilk!
23 Haziran 2023 - 09:45

İsveç’te bir ilk: PKK’ya finansman davası açıldı

NATO’ya girebilmek için Türkiye’nin vizesine ihtiyaç duyan İsveç’te bir ilk yaşandı. 3’lü mutabakatın ardından ülkesinde terör yasasını sıkılaştıran İsveç, PKK’ya finansman sağlayan bir kişiye dava açtı. Davanın sonucu merakla bekleniyor.
 - Lüks otelde tek kuruş ödemeden yaşadı
23 Haziran 2023 - 09:42

Gerçek 2 yıl sonra ortaya çıktı… 5 yıldızlı otelde tek kuruş ödemeden yaşadı!

Hindistan’ın başkenti Delhi’de bir adam bir gecelik konaklama bedelini ödediği beş yıldızlı otelde iki yıl kaldı. Gerçek 2 yıl sonra ortaya çıktı. Hintli adamın otele yaklaşık 1 milyon 755 bin TL borcu olduğu ifade edildi.
 - Cesetlerin akıbeti belli oldu
23 Haziran 2023 - 09:37

Titan battı, acı gerçek gün yüzüne çıktı! Cesetlerin akıbeti belli oldu

Bir anda dünyanın gündemine oturan Titanik denizaltısı Titan'dan acı haber dün geldi. Yetkililer, denizaltının enkazının Titanik gemisinin enkazına yakın bir yerde bulunduğunu duyurdu. Ancak enkazı bulunan Titan'da bulunan yolcularda ise bir iz bulunamadı. Bunun sebebinin ise Titan'ın 'katastrofik' bir patlamayla parçalara ayrılması gösterildi.
DÜNYA - DÜNYA
23 Haziran 2023 - 09:00

Almanya'dan Türk komutan Yılmaz Çetin'e nişan takdimi: İşbirliği mesajı verildi

Türkiye-Almanya ikili askeri ilişkilerinin geliştirilmesine yaptığı katkı dolayısıyla Berlin Silahlı Kuvvetler ve Kara Ataşesi Albay Yılmaz Çetin'e, Almanya Silahlı Kuvvetler Gümüş Onur Haç nişanı takdim edildi. Törende konuşan Albay Yılmaz Çetin, "Umarım tarihsel olarak yakın işbirliğimiz gelecekte de artarak devam edecektir." dedi.
DÜNYA - DÜNYA
23 Haziran 2023 - 04:05

Hazırlıklar başladı: Hacı adaylarının Arafat heyecanı

Arafat vakfesine bir hafta kala hacı adayları, milyonlarca kişinin toplanmasıyla büyük bir yoğunluk yaşanacak olan Cebel-i Rahme’yi önceden ziyaret ederek dua etti.
Dünya - Dünya
23 Haziran 2023 - 02:19

Büyük İpek Yolu'nun kalbinde güçlü bir devlet ortaya çıkıyor: Yeni Özbekistan lideri Şevket Mirziyoyev

Makalemizde Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Şevket MİRZİYOYEV’in 2016 yılından bu yana Orta Asya ülkeleri arasındaki ilişkileri pekiştirmeye yönelik özverili çalışmaları ve bölgeyi küresel ulaştırma ağına entegrasyonuyla ilgili pragmatik politikaları anlatılmaktadır.
DÜNYA - DÜNYA
22 Haziran 2023 - 21:41

Interpol’ün arananlar listesindeki Mitrushi KKTC’de tutuklandı

Interpol'ün arananlar listesinde yer alan ve KKCT'de sahte kimlikle yaşadığı ortaya çıkan Rus uyruklu Stanislav Mitrushi tutuklandı.
 - Mahmud Abbas'ın sözleri yalanlandı
22 Haziran 2023 - 19:52

Filistin Büyükelçiliği, Mahmud Abbas'ın "Uygur Türkleri" sözlerini yalanladı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Çin ziyareti sırasında Uygur Türklerini hedef aldığı iddia edilmişti. Abbas'ın "Uygur meselesi bir insan hakları meselesi değildir. Bu, Çin’in terörizm, aşırılık ve ayrılıkçılıkla mücadelesidir" dediği aktarılmıştı. Konuyla ilgili Filistin Devleti'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yalanlama geldi.
 - Titanik merakı sonları oldu
22 Haziran 2023 - 18:53

Kayıp denizaltı Titan'ın enkazı bulundu, içindekilerin cesedine ulaşıldı

Dört iş adamı ve bir genç, Atlantik Okyanusu'nda batan Titanik'in enkazına incelemek için denizaltıyla yolculuğa çıkmıştı. "Titan" adındaki denizaltıdan bir süre sonra sinyal kesilmişti. Ardından Kanada ve ABD arama kurtarma çalışması başlattı. Yürütülen çalışmalarda enkaza ulaşıldı, içindekilerin öldüğü bildirildi.
 - Türkiye, Suriye ve İran yol haritasını kabul etti!
22 Haziran 2023 - 16:57

Rusya'dan flaş açıklama: Türkiye, Suriye ve İran yol haritasını kabul etti

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev, Türkiye, Suriye ve İran'ın Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleştirilmesi için sunulan yol haritasını kabul ettiğini söyledi.
DÜNYA - DÜNYA
22 Haziran 2023 - 15:59

Titanik ve Titan arasında tüyler ürperten detay! Kaptanın eşinin bağlantısı ortaya çıktı

Titanik’i ziyaret ederken kayıplara karışan Titan denizaltısıyla ilgili trajik bir detay ortaya çıktı. Kaybolan Titan denizaltısındaki 5 kişiden biri olan OceanGate CEO'su Stockton Rush'un eşi Wendy Rush’ın Titanik ile ilgili bağı tüyler ürpertti. Wendy Rush’ın batan Titanik’te trajik aşk hikayeleriyle bilinen Straus'ların büyük büyük torunu olduğu ortaya çıktı.
DÜNYA - DÜNYA
22 Haziran 2023 - 14:23

Polonya’dan Türkiye’ye teklif: Aktif rol alın

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasıyla hızla silahlanıp ordusunu modernize eden Polonya'nın savunma sanayisi pazarında, Türkiye'nin aktif rol alabileceği ifade edildi.
DÜNYA - DÜNYA
22 Haziran 2023 - 14:16

Enerji krizi AB'yi kömüre yöneltti

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler yaşanan enerji krizi doğrultusunda geçtiğimiz yıl kömür üretim ve tüketiminde artış gösterdi.
DÜNYA - DÜNYA
22 Haziran 2023 - 12:01

Rusya duyurdu: Ukrayna, Herson’u Kırım’a bağlayan karayolu köprüsünü vurdu

Rusya tarafından Herson’a atanan Vali Vladimir Saldo, Ukrayna ordusunun Kırım’ı Herson bölgesine bağlayan karayolu köprüsünü vurduğunu duyurdu.
DÜNYA - DÜNYA
22 Haziran 2023 - 10:02

Çin’deki restoranda doğal gaz patlaması: Onlarca kişi öldü

Çin'de bir restoranda korkunç bir patlama meydana geldi. Patlamada 31 kişi hayatını kaybetti. Dün de Fransa'da benzer bir patlama olmuş çok sayıda kişi ölmüştü.
DÜNYA - DÜNYA
22 Haziran 2023 - 09:19

Ukrayna, Herson ile Kırım arasındaki kilit köprüyü vurdu

Rusya yetkililer, Ukrayna kuvvetlerinin Ukrayna'nın Herson bölgesi ile Kırım'ı birbirine bağlayan bir köprüye füze saldırısı düzenlediğini söyledi.
DÜNYA - DÜNYA
22 Haziran 2023 - 08:53

Son dakika: Çin'de bir restoranda patlama: En az 31 kişi öldü

Son dakika haberleri: Çin'in Ningxia kentinde bir restoranda meydana gelen patlamada 31 kişi öldü.
 - Gövde gösterisinin adı: Alpan-2023
21 Haziran 2023 - 21:24

Türkiye ve Azerbaycan'dan dosta güven, düşmana korku veren tatbikat: “Alpan-2023” başladı

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki müttefiklik ve kardeşlik hukuku pekişirken, iki ülke Azerbaycan'da gövde gösterisi yaptı. Azerbaycan ve Türkiye’nin ortak düzenlediği “Alpan-2023” askeri tatbikatı Azerbaycan’da başladı. Tatbikata Azerbaycan Hava Kuvvetleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin askeri personeli katıldı.
DÜNYA - DÜNYA
21 Haziran 2023 - 19:55

Romanya'da kırmızı alarm: Dev rafineri alev alev!

Son dakika... Romanya'nın en büyük ham petrol rafinerisi Petromidia'da yaşanan bir patlama sonrası yangın çıktı. Ekiplerin müdahale ettiği yangın söndürülürken, olayda yaralanan olmadığı öğrenildi.
DÜNYA - DÜNYA
21 Haziran 2023 - 19:43

Yunanistan'ın ardından bir göçmen faciası daha! Onlarca ölü ve kayıp var

Yunanistan'da göçmen teknesinin batması sonucu yaşanan facianın yankıları sürerken, Kanarya Adaları açıklarında da düzensiz göçmenleri taşıyan bir teknenin battığı öğrenildi. Şu ana kadar 24 göçmen kurtarılırken, 2 kişi öldü, 37 kişi kayboldu. Kayıp 37 kişinin hayatta olmadığı düşünülürken, arama çalışmaları devam ediyor.
Başa Dön