'Alternatif' olarak üretiliyor! Evin alt katında başladılar, yatırımı büyütecekler

Erzincan'da yaşayan ve alternatif ürün arayışına giren çiftçiler istiridye mantarı üretimine başladı. Bölge halkı durumdan oldukça memnunken, yatırımı genişletmek kararı aldı.
Erzincan'da son yıllar meyve ve sebze üretiminin yanında seracılık da yaygınlaştı. Kentteki çiftçiler bölgede alternatif ürün yetiştirmek için çalışmalarını sürdürürken, Üzümlü ilçesinde üretici İkram Bakar, evinin alt katında istiridye mantarı üretimini gerçekleştirdi.
BİRÇOK ÜRETİME OLANAK SAĞLIYORLAR
İl Tarım ve Orman Müdürü Alper Koçaker, Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Özgül ile üretici Bakar'ı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tarımsal üretimde ürün çeşitliliğinin önemine değinen Koçaker, bölgenin birçok sebze ve meyve çeşidinin üretimine olanak sağladığını söyledi.
ÇİFTÇİMİZ YENİLİKLERE SON DERECE AÇIK
Ürün çeşitliliğinin pazarlama noktasında da üreticilere avantaj sağladığını aktaran Koçaker, şöyle konuştu:
"Üzümlü ilçemizde girişimci bir çiftçimiz ilk defa istiridye mantarını başarıyla yetiştirmiş. Bu hem Erzincan hem de sektörümüz adına önemli bir adımdır. Erzincan çiftçimiz, yeniliklere son derece açık. Bu tarım sektörünün geleceği açısından çok önemli. Hem çiftçimizi hem de çiftçimize teknik destek sağlayan ilçe müdürlüğümüz çalışanlarını tebrik ediyorum."
YATIRIMI BÜYÜTMEYİ DÜŞÜNÜYOR
Üretici İkram Bakar ise ilk defa istiridye mantarı üretimi gerçekleştirdiğini, şimdilik küçük bir alanda, ilerleyen dönemlerde yatırımı büyütmeyi düşündüğünü anlattı.
İstiridye mantarının kapalı mekanda özel nemlendirilmiş ortamlarda üretilebildiğini kaydeden Bakar, Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün teknik desteğiyle çıktıkları yolda başarıyı yakalamanın kendilerini motive ettiğini belirtti.