Esad rejimi düşer düşmez harekete geçildi! Baklava fiyatlarını düşürecek "Suriye" gelişmesi!
Son dönemde artan baklava fiyatlarını düşürecek bir gelişme yaşandı. Rejimin devrilmesinin ardından Suriye ile yeniden başlayacak olan ticarete fıstık ithalatı da girdi. Suriye'den fıstık getirilmesiyle fiyatların daha da düşmesi bekleniyor.
Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Kurucu Başkanı Mehmet Yıldırım, Suriye ile yapılacak olan ticaretin içerisinde Antep fıstığının da olması gerektiğini söyledi.
Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Kurucu Başkanı Mehmet Yıldırım, Antep fıstığına gelen zamların baklavacıları zora soktuğunu belirtti. Yıldırım, Suriye'de yaşanan son gelişmelerin ardından bölgeyle yapılacak olan ticaretin içerisinde Antep fıstığının da olması gerektiğini vurguladı. Yıldırım, Suriyeli üreticilerden Antep fıstığı ithal etmek için Ticaret Bakanlığıyla görüşme yaptıklarını da bildirdi.
"SURİYE'DE YAPILACAK OLAN TİCARETİN İÇERİSİNE ANTEP FISTIĞINI DA EKLEDİK"
Suriyeli fıstık üreticilerinin ekonomisi için ithalatın önemli olacağına değinen Yıldırım, “Suriye'de yapılacak olan ticaretin içerisine Antep fıstığını da ekledik. Bu durumda Antep fıstığı fiyatlarının düşeceğine inanıyoruz. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Fiyatlar daha da yükselecek. Ticaret Bakanlığı'na bu tür sorunları bildiriyoruz. Biz de fıstığın Suriye ile ticarette olmasını istiyoruz. Bu konuda bakanlıkla konuştuk ve talebimizi bildirdik. Suriyeli fıstık üreticilerinin de buna ihtiyacı var. Suriye'ye özel alınacak ürünler içerisinde olması gereken bir ürün. Baklavayı en iyi Türkler yapar” dedi.