Gram altında gözler Fed'in faiz kararında! İslam Memiş açık açık rakam verdi

- Güncelleme:
Gram altında gözler Fed'in faiz kararında! İslam Memiş açık açık rakam verdi
Ekonomi Haberleri

ABD Merkez Bankası Fed'in 18 Eylül'de açıklayacağı faiz kararı ile birlikte ONS ve gram altında dalgalanmalar yaşanması bekleniyor. Finans Uzmanı İslam Memiş, gram altın yatırımcıları için tahminde bulunarak, "Altın yatırımcısı, satış için daha erken. Yıl sonu 3 bin 3 bin 500 lira seviyesi ile alakalı gram altın tarafındaki beklentimiz devam etmekte" dedi.

Piyasalarda rekor üzerine rekor kıran gram altında yükseliş trendi devam ediyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 18 Eylül tarihinde açıklayacağı faiz kararı yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılar için yeni rakam vererek, tahminlerini yineledi. Gram altında merkez bankalarının yeni açıklayacağı faiz kararları ile dalgalanmaların yaşanacağını belirten Memiş, şu değerlendirmede bulundu:


Gram altın 383 lira seviyelerinde

DALGALANMALAR YAŞANACAK

"Tam 18 merkez bankasının faiz kararı​ açıklanacak. En önemlileri Amerika Merkez Bankası FED. Dolu dolu, çok yoğun, çok sert dalgalanmaların oluştuğu bir haftada olacağız.

Altın yatırımcısı, satış için daha erken. Yıl sonu 3 bin 3 bin 500 lira seviyesi ile alakalı gram altın tarafındaki beklentimiz devam etmekte.


Gram altın 4 ayın en düşük seviyesinde

"3500 LİRAYI GÖRECEK"

Eylül ayındaki direnç seviyemiz 2 bin 880 lira olacak. Her ay yeni bir rekor kırmaya devam ediyor gram altın.

Yıl sonu 3 bin, 3 bin 500 lira seviyesiyle alakalı beklentimiz kenarda duruyor. Elinizdeki altınları kesinlikle satmayın. Altın borcu olanlar ise beklememeli.


Altının gramı 228 lira seviyelerinde

"FED KARARI ETKİLİ OLACAK"

Ons altın 2 bin 585 dolar seviyesinde. Amerika Merkez Bankası FED'in faiz politikaları değerli metaller tarafında etkili olacak.

Ons tarafında 2 bin 596, 2 bin 606, 2 bin 616 dolar seviyesine kadar önünün açık olduğu ve bu hafta yeni rekor denemelerinin devam edeceği bir hafta olacak."


Gram altın 3 haftadır yükseliyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...