İhracatta günlük rekor kırıldı! Türkiye tarihinin en yüksek ikinci seviyesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin günlük mal ihracatında 2,06 milyar dolar ile tarihinin en yüksek ikinci seviyesine ulaştığını duyurdu. Bolat, son 22 yılda ihracatın 7,5 kat artarak 377 milyar dolara çıktığını ve ekonomiye olumlu katkı sağladığını vurguladı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek ikinci günlük mal ihracat rakamının gerçekleştirildiğini duyurdu.
EKONOMİK BÜYÜMEDE İTİCİ GÜÇ
Bolat, cuma günü toplam ihracatın 2,06 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirterek, "İhracatta yükseliş ivmesi devam ediyor" dedi.
Bakan Bolat, artan küresel korumacılık politikalarına rağmen Türkiye’nin mal ve hizmet ihracatının ekonominin ve ekonomik büyümenin itici gücü olmaya devam ettiğini vurguladı.
Son 22 yılda hükümetlerin mal ve hizmet ihracatını 7,5 kat artırarak 377 milyar dolara çıkardığını hatırlatan Bolat, ihracatın üretimi ve istihdamı artırmaya, işsizliği azaltmaya, dış ticaret ve cari açığın düşmesine olumlu katkı sunduğunu ifade etti.