İki ayda 500 bin TL vadediyorlar... Hisse alırken tuzağa düşmeyin, 'ünlü ekonomistlere' dikkat edin!

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İki ayda 500 bin TL vadediyorlar... Hisse alırken tuzağa düşmeyin, 'ünlü ekonomistlere' dikkat edin!
Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sahtekarlar şimdi de ünlü ekonomistleri kullanıp vatandaşı kandırmaya başladı. Dolandırıcılar "İki ayda 500 bin TL kazanın" gibi vaatlerle borsada hisse satın almak isteyenleri tuzağa çekiyor. İşte siber çetenin yeni yöntemleri...

Vatandaşların parasına göz diken sahtekarlar yeni bir yöntemle karşımıza çıktı. Dolandırıcılar bu defa sosyal medyada ünlü ekonomistlerin adını kullanarak, yatırım yapmak isteyenleri ağına düşürüyor. 

Çete, Mahfi Eğilmez, Özgür Demirtaş, Tuncay Turşucu, Erdal Sağlam, Uğur Gürses gibi ünlü ekonomist ve köşe yazarlarının görselleri ile videolarını paylaşıp "Hisse tavsiyesi. İki ayda 500 bin TL kazanın" vaadiyle tuzak kuruyor.

Bu konuyu Hürriyet gazetesindeki köşesine taşıyan Sefer Levent, dolandırıcıların 3 yöntemini deşifre etti. Levent, şunları aktardı:

1 HİSSE ALDIRMA:

"Dolandırıcılar bazı sığ hisseleri satın alıyor. Sonra ünlüleri sahte hesap ve ilanlarda kullanıp Telegram, WhatsApp gibi gruplara vatandaş topluyorlar. Bu gruplara yeterli sayıda vatandaşı çektiklerinde kendi ellerinde olan hisselere ‘AL’ tavsiyesi veriyorlar. Hisseler talep görünce fiyatları başlıyor yükselmeye. Hisse belli bir fiyata yükseldiğinde önce kendileri satış yapıp çıkıyor. Hisse yükseldi mi yükseldi... Vatandaş satmaya kalktığında alıcı olmadığı için hisse hızla değer kaybediyor. Hatta panik zararı daha da büyütüyor. Geçmiş olsun..."

2 PARA İSTEME:

"Dolandırıcılar ünlü sahte hesapları üzerinden yüksek kazanç vaadiyle fon oluşturuyor. Belli bir sürede çok kazanacağını sanan bazı vatandaşlar bankalarda açılan hesaplara para yatıyor. Bu hesapların dolandırıcıların değil sıradan insanların kimlikleriyle açıldığına şüphe yok. Belli bir süre para toplanıyor. Sonra dolandırıcılar parayı çekip sırra kadem basıyor."

3 BİLGİ TOPLAMA:

"Dolandırıcılar doğrudan para talep etmiyor. Ön aşama altında size form doldurtuyor. TC kimlik no, ad soyad, telefon numarası, adres bilgileri vs. ne toplayabilirlerse... Sonra bu bilgileri alıyor ya kendileri kullanıyor ya da başka dolandırıcılara satıyorlar. Ne için... Tabii ki daha farklık dolandırıcılık yöntemleri için..."

 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...