Kişi başı aylık 5 bin lira verilecek! Başvurular e-Devlet üzerinden başladı

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, annelere aylık 5 bin liraya kadar yapılacak doğum yardımıyla ilgili açıklama yaptı. Göktaş, "Aile Yılı" kapsamında hayata geçirilen destek için başvuruların bugünden itibaren e-Devlet üzerinden alınacağını bildirdi.

2025'i "Aile Yılı" ilan eden hükümet bir dizi destek açıklamıştı. Bu destekler arasında annelere yönelik "çocuk yardımı" da bulunuyordu. Bu kapsamda çocuk sayısına göre değişmekle beraber annelere destek ödemesi yapılacak. 

NE KADAR DOĞUM YARDIMI YAPILACAK?

Doğum yardımı 1 Ocak 2025 ve sonrasında doğan çocukları kapsayacak.

Doğum yardımı miktarı şöyle olacak: 

  • Birinci çocuk için tek seferlik 5 bin TL,
  • ikinci çocuk için başvurunun yapıldığı ay itibarıyla 5 yaşını tamamlayana kadar aylık 1.500 TL,
  • üçüncü ve sonraki çocuklar için 5 yaşını tamamlayana kadar aylık 5 bin TL ödeme yapılacak.

Kişi başı aylık 5 bin lira verilecek! Başvurular e-Devlet üzerinden başladı - 1. Resim


BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN ALINMAYA BAŞLANDI 

Söz konusu destekle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle 2025'in "Aile Yılı" ilan edilmesiyle hayata geçirilen doğum yardımı başvurularına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Göktaş, doğum yardımlarına başvuruların, bugünden itibaren e-Devlet kapısı üzerinden alınmaya başlandığını bildirdi.


Ailelere ilk çocuktan itibaren verilecek doğum yardımlarını içeren düzenlemenin TBMM'den 27 Mart'ta geçtiğini anımsatan Göktaş, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Aile Yılı Tanıtım Programımızda müjdesini verdiği doğum yardımı başvurularımızı bugünden itibaren e-Devlet kapısı üzerinden almaya başlıyoruz. Başvurular, öncelikli olarak e-Devlet kapısı üzerinden alınacak ancak e-Devlet üzerinden başvuru yapamayan vatandaşlarımız Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimizden başvuru konusunda destek alabilecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...