Benzin, motorin, oto gaz ve sigaraya ÖTV zammı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Benzin, motorin, oto gaz ve sigaraya ÖTV zammı
Tüi̇k, Yi̇-Üfe, Ötv, Haber

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi'nin açıklanmasıyla sigara ve akaryakıta gelecek olan ÖTV zammı belli oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı, sigaraya 6.49 lira, benzine 1.84 lira, motorine 1.72 lira, oto gaza ise 1.41 lira ÖTV güncellemesi olduğunu duyurdu. Akaryakıta gelen zam bugün tabelaya yansıdı.

TÜİK, haziran ayına ilişkin Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) verisini açıkladı. Buna göre, Yİ-ÜFE (2003=100) 2024 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %1,38 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %19,49 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %50,09 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %47,97 artış gösterdi. Böylece sigara ve akaryakıta gelecek olan ÖTV zammı da belli oldu.

SİGARAYA 6,5 LİRA ZAM GELİYOR

Gelir İdaresi Başkanlığı ÖTV zammına ilişkin açıklamada bulundu. Buna göre sigaradaki ÖTV güncellemesini 6,49 lira olduğu belirtildi. Bugün itibariyle sigara üreticileri bayilere yeni fiyat listesini göndermedi ancak sigaralara otomatik ÖTV zammı gelmesi bekleniyor. 

BENZİN, MOTORİN VE OTO GAZ ZAMMI FİYATA YANSIDI

6 aylık Yİ-ÜFE'nin yüzde 19,49 artmasıyla birlikte akaryakıt fiyatlarına gelen ÖTV zammı da belli oldu. Buna göre benzin ve motorine yaklaşık 2 liralık zam bekleniyor. Benzindeki fiyat artışının 1.84, mazottaki fiyat artışının 1.72, LPG'deki fiyat artışı ise 1.41 lira oldu. Fiyat artışı tabelaya bugün itibarıyla yansıdı. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...