Özeller 800 TL isteyince, vatandaşın tercihi oldu! İstanbul'da bedava tatil

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Plaj, Haber

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Özel plajların ücretleri cep yakınca vatandaşlar çareyi halk plajlarında buldu. İstanbul'da 800 liraya varan giriş ücretlerinin pahalılığına vurgu yapanlar halk plajının ise bakımsız ve kirli olmasından şikayetçi.

Sıcaklıklar arttı, deniz sezonu başladı. Turistik bölgelerde özel plajlara giriş ücreti 3000 liraya kadar çıkarken İstanbul da onlardan geri kalmadı. Mega kentte plaj ücretleri 800 liraya çıktı. 

Kilyos'ta ücretli plajlarda şezlonglar boş kalırken, halk plajındaki yoğunluk ise göze çarptı. Özel plajların giriş ücretlerinin ortalama 500 lira olduğu Kilyos'ta, aileler halk plajlarını doldurdu. Birçok aile, kumsala masa, sandalye kurarak denizin keyfini çıkardı. Plaja gelen vatandaşlar evlerinden getirdikleri havluları kumlara sererek güneşlendi.

Özeller 800 TL isteyince, vatandaşın tercihi oldu! İstanbul'da bedava tatil - 1. Resim

Halk plajında denize giren vatandaşlar kumsalın bakımsız ve pis olmasından şikayetçi oldu. Kumsalda çöplerin ve pet şişelerin bazı noktalarda yığın oluşturduğunu belirten vatandaşlar yetkililerden durumun acil olarak düzeltilmesini ve plajların temizlenmesini istedi.

Özeller 800 TL isteyince, vatandaşın tercihi oldu! İstanbul'da bedava tatil - 2. Resim

"BU PARALAR VATANDAŞA AĞIR GELİYOR"

Halk plajında kumun keyfine varan vatandaşlardan Abdullah Özyurt, "Bugün hava çok güzel kumda sıcak, bayram boyunca buradaydık. Bugün en iyi hali. Genelde denize girmeye Kilyos'a geliyoruz. Genellikle halk plajına geliyoruz, daha iyi, geniş alan var. Özel plajların fiyatları 400 liradan 800 liraya kadar yükseliyor. Bir arabada en az 4 kişi oluyor. Bu paraları vermek vatandaşa ağır geliyor. Özel plaja verilecek giriş parasıyla yiyecek alıyor, halk plajına geliyor. Daha iyi oluyor" dedi.

Özeller 800 TL isteyince, vatandaşın tercihi oldu! İstanbul'da bedava tatil - 3. Resim

Diğer bir tatilsever Hatice Özyurt, "Bugün biraz dalgalı, geçen geldiğimizde de dalgalıydı. Bayramda çok kalabalık ve pisti. İki, üç günde bir geliyoruz. Yemeğimizi evden getiriyoruz. Kahvaltımızı da burada yapıyoruz. Bir gün konaklamak istiyoruz" şeklinde görüş verdi.

ÇEŞME'DE BİR LAHMACUN 400 LİRA

Vatandaşlardan İslam Duran da sahildeki çöplerden şikayetçi oldu. Duran, "Arkadaşlarımızla ufak bir gezinti yapalım dedik. Gayet güzel ama çevre kirliliği çok yoğun. Halka açık bir plaj ancak herkes bir çöp bırakıyor. Balıkesir'den geldim, orası daha ucuzdu ama Çeşme'ye gittik bir lahmacun 400 liraydı sonra buraya geldik" dedi.

Özeller 800 TL isteyince, vatandaşın tercihi oldu! İstanbul'da bedava tatil - 4. Resim

İNEKLER DE SAHİLDE

Öte yandan sıcaktan bunalan ineklerde serinlemek için çareyi sahile inmekte buldu. İnekler vatandaşların arasında dolaşarak suyla temas etti. Kıyıda duran inekler kumsalın ıslak tarafında serinledi.

Özeller 800 TL isteyince, vatandaşın tercihi oldu! İstanbul'da bedava tatil - 5. Resim

İneklerin vatandaşlarla birlikteki halleri ilginç görüntüler oluşturdu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...