Yıl sonuna kadar herkes evine kavuşacak! Deprem bölgesinde çalışmalar sürüyor

Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede başlayan imar çalışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'da katıldığı törende "Yılbaşına kadar toplam 453 bin konut yapacak ve evine girmeyen, iş yerine kavuşmayan tek bir vatandaşımızı dahi bırakmayacağız" dedi. Yıl sonuna kadar 452 bin 983 bağımsız bölümün teslimatının tamamlanması bekleniyor.

6 Şubat 2023'te Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsıldı. 5 milyon ton dinamitin patlamasına denk bir güç üreten depremlerde on binlerce insanımız hayatını kaybetti.

11 ilde deyim yerindeyse taş üstünde taş kalmadı ancak olağanüstü bir çabanın sonucunda o iller kısa sürede yeniden imar edildi.

Yıl sonuna kadar herkes evine kavuşacak! Deprem bölgesinde çalışmalar sürüyor - 1. Resim

2 YILDA 201 BİN 580 KONUT VE İŞ YERİ TESLİM EDİLDİ

Yaraları sarmak, depremzedeleri yeniden yuva sahibi yapmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ Başkanlığı, Emlak Konut Genel Müdürlüğü, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı el ele verdi, deprem bölgesinde neredeyse adım başı şantiye kuruldu. 2 yılda 201 bin 580 konut ve iş yeri depremzedelere teslim edildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da katıldığı 'Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma Programı'nda, "Devletimizin desteği, milletimizin dayanışması ile deprem bölgemizi yeniden ayağa kaldırmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Yıl sonuna kadar herkes evine kavuşacak! Deprem bölgesinde çalışmalar sürüyor - 2. Resim

"DEVLETİMİZ BİZE SAHİP ÇIKTI"

Evlerini 2 yılın sonunda teslim alan depremzedeler, "Yarı yolda bırakmadı devletimiz, milletimiz", "Evimizi kaybettik, Allah devletimizden razı olsun, söz verdi yaptılar", "Erken yaptılar, erken yerleştirdiler, elimizden tuttular. Sahip çıktı devletimiz bize" yorumlarında bulundular.

Yıl sonuna kadar herkes evine kavuşacak! Deprem bölgesinde çalışmalar sürüyor - 3. Resim

BÖLGEDE İNŞAATLAR DEVAM EDİYOR

Bölgede inşaatlar hızla sürüyor. Yıl sonuna kadar 452 bin 983 bağımsız bölümün teslimatı tamamlanacak. 

Öte yandan devlet, evini ya da iş yerini kendisi yaptırmak isteyene de 'yerinde dönüşüm' projesi kapsamında destek verdi. Destek miktarı hibe ve kredi olarak toplam 17 milyar liraya ulaştı. İki yılda deprem bölgesine toplamda yapılan yatırım ise 2.6 trilyon lirayı aştı.

2025 yılı için bütçeden ayrılan pay da 584 milyar lira oldu.

Yıl sonuna kadar herkes evine kavuşacak! Deprem bölgesinde çalışmalar sürüyor - 4. Resim

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...