samdan
camii
hayirli-ramazanlar
CANLI ANLATIM

TBMM'de yeni yasama yılı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in katliamını böyle dile getirdi: Yüreğim yanarak, içim kan ağlayarak söylüyorum

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28. Dönem 3. Yasama Yılı gerçekleşen törenle başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te açılış konuşmasında yeni ve sivil anayasa mesajı verdi. İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki katliamlarına da tepki gösteren Erdoğan, "İçim kan ağlayarak söylüyorum. 42 bin kardeşimiz kameralar önünde, canlı yayında alçakça şehit edildi." dedi.

Canlı Anlatım Özeti
  • "İSRAİL'İN GÖZÜ BİZİM VATANDA TOĞRAĞIMIZDA"
  • CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MECLİS'E GELDİ
  • TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞAÇILIŞI YAPTI
  • ERDOĞAN ASKERİ SELAMLADI
  • CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MECLİS YERLEŞKESİNE GELDİ
  • MECLİS YENİ YASAMA YILI İÇİN TOPLANDI

01.10.2024 15:18

AÇILIŞ KONUŞMASI ERDOĞAN'DAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Erdoğan konuşmasına, "Yeni yasama yılının aziz milletimiz için verimli bir yıl olmasını diliyorum." ifadeleriyle başladı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

Meclis'imizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş savaşımızın gazi ve şehitlerini saygı ile yad ediyorum. 28. dönem meclisimiz ilk 2 yasama yılında yoğun faaliyet içinde oldu. Şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki yasama yıllarında da meclisimiz özverili yasama yılı geçirecek ve milletin ihtiyacı olan kanunları çıkaracaktır. Hepiniz için hayırlı bereketli, verimli bir yıl olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

TBMM, 23 Nisan 1920'de açılmış, milli mücadeleyi sevk ve idare etmiş, istiklal harbimizi zafere taşımız 29 Ekim 1923'te de cumhuriyeti kurmuştur. Türkiye parlamento tecrübesi ile asırlarca birikime sahiptir. Milletimiz Selçuklu'dan günümüze istisnai milletlerden biridir. Meclis'imiz milletimizin hürriyetinin somut nişanesi olarak daima var olacak, nice seneler milletimize alnının akıyla hizmet edecektir.

Milletimiz gazi ünvanını bileğinin gücü ile elde etmiştir. 15 Temmuz'da bombalanan meclis'imiz vekillerimiz sayesinde milletimizee cesaret vermiş ve meclisini savunarak gazi ünvanını bir kez daha teyit etmiştir. Bu meclis şartların en çetin olduğu dönemlerde bile bir çıkış yolu bulmayı başarmıştır. Bu meclis, arkamızda yazan "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" şiarına hakkı ile sahip çıkmıştır.

TBMM'de yeni yasama yılı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in katliamını böyle dile getirdi: Yüreğim yanarak, içim kan ağlayarak söylüyorum - 1. Resim

YENİ VE SİVİL ANAYASA MESAJI

12 Eylül askeri darbesi sonrasında silahların gölgesindeki mevcut anayasa milletimize biçilmiş dar bir gömlektir. İrili ufaklı 20'den fazla değişiklik milletin memnuniyetsizliğini göstermektedir. 82 anayasasının miadı doldu. Büyük hedef ve iddialarını gerçekleştirmemiz yeni uzlaşmacı özgürlükçü sivil anayasa ile mümkündür. Yeni sivil anayasa ihtiyacı kendini günden güne daha fazla belli ediyor. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak kendi hazırlıklarımızı titiz şekilde yapıyoruz. Tüm fikirlere kapımızı kapatıyoruz demek değildir. Her fikre saygı duyar her düşünceyi dinleriz. Kutuplaştırıcı değil uzlaştırıcı, yasakçı değil özgürlükçü olması temel ve sarsılmaz ilkemizdir. Milleti ve devleti birbirinden ayrı düşünmek mümkün değildir. Devlet milletin üzerimde değildir. millet de devletsiz ayakta kalamaz. Ne devletimizin zayıflatılmasına ne de milletin ayrıştırılmasına eyvallah etmeyiz. Yeni anayasa devleti ve milleti ayrı yerlere koyan değil devlet ile milleti kucaklaştıran niteliklere haiz olmalı.

Meclis'imizin yeni anayasa için daha fazla gayret göstereceğine inancımız tamdır. Toplumun tüm kesimlerini yeni ve sivil anayasa mücadelemize omuz vermeye davet ediyorum. Toplumlar ve devletler de bir sisteme, nizama sahiptir. Düzen devletin ve milletin temel direğidir. Düzeni sağlayan kanundur. Bir devleti ayakta tutan adalettir. Milleti huzur içinde tutan adalettir. Devleti her türlü tehditten koruyacak olan adalettir. Çalışanı, sanayiciyi, tüccarı koruyacak olan yine adalettir. Suçlu elini kolunu sallayarak gezerken masum cezalandırılırsa adalet sarsılır. Kolluk kuvvetlerimiz adaletin tecellisi için büyük özveri ile çalışmaktadır. Menfur saldırı ile şehit edilen Şeyda Yılmaz başta olmak üzere tüm şehitlerimize minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. Güvenlik güçlerimizi rabbim muhafaza buyursun.

"VATANDAŞIMIZ SEPETİNDE HİSSEDECEK"

Reform programlarımız meyvelerini veriyor. Gündemimizdeki birçok meseleyi geride bıraktık. Merkez bankası 98.5 milyar dolar olan 156 milyar doları aşarak cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Türkiye'nin artık rezerv meselesi yoktur. Cari açığı sürdürülebilir düzeye çektik. Gayretlerimiz ile 20 milyar dolar altına indi cari açık. İhracat 256 milyar dolar ile rekor kırdı. Turizmde 2023 yılını rekor ziyaretçi sayısı ve gelir ile kapattık. 1 milyon 105 bin ilave istihdam oluşturduk. Milli gelirimiz 1 trilyon doları geçerek 1 trilyon 119 milyar dolara ulaştı.

Kredi notu 3 kuruluş tarafından yükseltilen öteki ülke olduk. Türkiye'yi siyasi sebeplerle anılan gri listeden çıkardık. 114 milyar dolarlık ilave faturaya rağmen mali disiplinden taviz vermedik. Kararlı duruşumuzla enflasyonda düşüş trendine girdik. Gıda enflasyonu 4 yıl sonra aylık bazda negatife geldi. Vatandaşımız çarşı pazarda bu düşüşü daha fazla hissedecektir. Vatandaşımız yakında sepetinde hissedecek.

TBMM'de yeni yasama yılı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in katliamını böyle dile getirdi: Yüreğim yanarak, içim kan ağlayarak söylüyorum - 2. Resim

"HİTLER ÖZENTİSİ TÜM SUÇLARI PERVASIZCA İŞLEMİŞTİR"

İşgal güçleri dün Lübnan topraklarına karadan girdiğini duyurdu. İsrail bir yandan Gazze'de soykırım yaparken bir yandan Lübnan'a terör saldırıları yaparken aynı anda bölge ülkelerini kendi ateşine çekmeye çalışıyor. Burada iki hususun altını çizmek mecburiyetindeyim. Gazze'de 17 bini çocuk olmak üzere 42 bin insanı katleden ve şimdi de Lübnan'ı katletmeye çalışan İsrail dünyadan yeterli tepkiyi almamaktadır.

İsrail devleti, Netanyahu isimli Hitler özentisi tüm suçları pervasızca işlemiştir. Soykırım, etnik köken temizleme, ibadethaneleri, okulları hastaneleri bombalama dahil insanlığa karşı işlenebilecek ne suç varsa defalarca işlenmiştir.

İsrail ne yaparsa yapsın, er ya da geç durdurulacak. Kendini dev aynasında gören Hitler nasıl durdurulduysa, Netanyahu da aynı şekilde durdurulacak. Evlatlarının beyaz kefenlerine sarılan annelerin babaların ahları, bu zalimleri rezil rüsva edecektir.

Batı'daki devletlerin alınlarına yapışan kara leke yüz yıllar boyu unutulmayacaktır. İsrail'in terörüne sessiz kalanların lekeleri silinmeden kalacaktır.

İçim kan ağlayarak söylüyorum. İsrail tam 360 gündür Gazze'yi bombalıyor. 42 bin kardeşimiz kameralar önünde canlı yayında alçakça şehit edildi. Annelere enkaz altında kalan ciğerparelerinin parçalarını toplattılar.

İnsanlığa dar tüm değerleri ayaklar altına aldılar. Müslüman ülkeler bir ortak tepki göstermedi. Müşterek bir tavır dahi sergilenmedi. Hamas'ın kabul ettiği ateşkese zorlayıcı hiçbir adım atılmadı. Susmak, bu şebekenin saldırganlığından kurtaramayacak. Bu duygusuzluğun sona ermesi için hakkı savunmaya, zalimler karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz.

"İSRAİL'İN GÖZÜ BİZİM VATANDA TOĞRAĞIMIZDA"

Siyonist lobinin itibar suikastlarına boyun eğmeyeceğiz. Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer açık söylüyorum bizim vatan topraklarımız olacaktır. Netanyahu hayallerine Anadolu'yu da katıyor. Türkiye tarafsız olsun diyenlere, Hamas terör örgütüdür diyenlere sesleniyorum; karşımızda bir devlet değil kandan beslenen bir katil sürüsü var.

Karşımızda tüm bölgeyi ateşe atmaya niyetli işgal şebekesi var. Böyle bir katliam şebekesi karşısında zerre vicdan taşıyan kimse sessiz kalamaz. Sessiz kalanlar, yarın çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız. İsrail'in saldırganlığı Türkiye'yi de içine almaktadır. Vatanımız için, bağımsızlığımız için bu saldırganlığa elimizdeki tüm imkanla karşı durmayı sürdüreceğiz.

Türkiye ve Türk milleti olarak bu zor günlerinde Lübnanlı kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacak, tüm imkanlarımızla kendilerini destekleyeceğiz.

Meclis'teki uyum, mutabakat, karşılıklı saygı çerçevesinde tartışma ve istişare sokağa yansıyacaktır.

TBMM'de yeni yasama yılı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in katliamını böyle dile getirdi: Yüreğim yanarak içim kan ağlayarak söylüyorum - 3. Resim


01.10.2024 15:16

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MECLİS'E GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un sunumunun ardından açılış konuşması için Meclis'e geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yasama yılı açılışı için Meclis'te! - 2. Resim


01.10.2024 15:03

TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ AÇILIŞI YAPTI

Meclis'teki 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışını TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu...

İsrail'in saldırılarının devam ettiği ortamda, Türkiye'nin her zamankinden fazla birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği ortadadır. Günümüzde yaşadığımız şartlar çivisi çıkmış dünya sisteminin yeni çatışmalara gebe olduğunu göstermektedir.

Gazze diye başlayan İsrail'in sınır tanımaz saldırıları ortadadır. Nil'den Fırat'a kadar kontrolüne almak isteyen gözü dönmüş çetenin hedefindeki ülkelerden biri de Türkiye'dir.

Filistin davasına sahip çıktığımızı bir kez daha gösterdik. Bu dava bütün insanlığın vicdan davasıdır. Bu vahşete karşı her ortamda mücadele edeceğiz.

Artık çok kutuplu bir dünya sisteminin kurulmaya çalışması vardır. Türkiye bu yeni dünyanın şartları içinde önemi ve değeri artmaktadır. TBMM güçlü ve etkin bir parlamento olarak Türkiye'ye katkıda bulunacaktır. 

Yeni anayasa çalışmalarıyla demokrat, özgürlükçü güçler ayrımını gözeteceğiz. Meclis'in üstüne düşen önemli ödevlerden biri de yasama kalitesinin arması için çağdaş bir iç tüzüğün yapılması için bir araya geleceğiz.

Günümüzün dış politikasında parlamenter diplomasinin önemi giderek artmaktadır. TBMM olarak geçtiğimiz yasama yılında etkin bir parlamenter diplomasi yönettik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yasama yılı açılışı için Meclis'te! - 1. Resim


01.10.2024 15:02

ERDOĞAN ASKERİ SELAMLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'e gelmesiyle resmi tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende askerleri selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yasama yılı açılışı için Meclis'te! - 2. Resim


01.10.2024 15:00

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MECLİS YERLEŞKESİNE GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı için Meclis yerleşkesine geldi.

Erdoğan, Meclis'in en yaşlı isimleri Celal Adan ve Meclis Genel Sekreteri Talip Uzun tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yasama yılı açılışı için Meclis'te! - 3. Resim


01.10.2024 14:30

MECLİS YENİ YASAMA YILI İÇİN TOPLANDI

TBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yasama yılı açılışı için Meclis'te! - 4. Resim


Yer: Ankara

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...