ABD Türkiye'nin baskısıyla Orta Doğu'yu terk ediyor! Fatih Atik: "Türk askeri Suriye'de daha fazla görev yapacak"
PKK'nın uzantısı YPG/SDG ile Şam yönetimi arasında yapılan anlaşma sonrasında Suriye'de atılacak adımlara ilişkin güvenlik kaynaklarından açıklama geldi. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik''in aktardığına göre kaynaklar, "Türk askerinin Suriye'de artık daha fazla görev almaya başlayacağını" söyledi Atik aynı zamanda ABD'nin Türkiye'nin baskısıyla bölgeyi terk ettiğini belirtti.
Terörsüz Türkiye için İmralı'dan yapılan 'silah bırakma' çağrısının ardından PKK'nın uzantısı YPG/SDG Suriye yönetimine teslim oldu. Suriye Cumhurbaşkanlığı, terör örgütü YPG/SDG'nin orduya katılması için anlaşmaya varıldığını duyurdu. Ahmed eş-Şara ile YPG/SDG elebaşı Ferhat Abdi Şahin arasında yapılan anlaşmaya yönelik Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün, Şam yönetimine telkinde bulunduklarını açıkladı.
Bakan Fidan'ın açıklamalarının ardından bölgede yaşanacak gelişmelere ilişkin TGRT Haber Canlı yayınında dikkat çeken yorumlar yapıldı.
Medya Kritik programına katılan TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, güvenlik kaynaklarından edindiği bilgileri açıkladı. Fatih Atik, "ABD Türkiye'nin baskısıyla bölgeyi terk ediyor. Türk Askeri Suriye'de daha fazla görev almaya başlayacak" dedi.
Fatih Atik'in açıklamaları şu şekilde:
"Birkaç güvenlik kaynağı ile görüştüm. Türkiye'den yapılan ziyaret son derece önemli. Anlaşma da görüşmede masaya yatırılmış. Türkiye SDG ile yapılan anlaşma konusunda kaygılarını iletmiş. Türkiye-Suriye arasında neler yapılacağı ele alınmış. Bundan sonra Türkiye ve Suriye arasında askeri anlamda ilişkiler artacak. Suriye'nin kuzeyinde önemli bir alanı Türkiye Cumhuriyeti kontrol ediyor. 3 askeri üssün kurulacağı söyleniyordu. Üst sayısı değişebilir. Halep bölgesinde de olabilir, güneyde de olabilir. Daha fazla askerimiz Suriye'de temas halinde olacak.
Ahmed eş-Şara'nın, Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Yaşar Güler'e olan samimiyeti gördük. Bugün Ahmet Şara ve Suriye'nin yönetiminde olanlar hayattaysa Türkiye'ye borçlu.
Hatırlarsanız Türkiye, Rusya ve Suriye arasında İran'ın da dahil olduğu süreçte 4 tane gerginliği azaltma bölgesi ilan etti. Bunların 3 tanesini Ruslar, Esad rejimiyle bombalayarak yok etti. Oradaki Suriyeliler İdlib'e sığındı. Türkiye Cumuriyeti devleti, Esad rejimi ve Rusya'ya karşı bariyer kurarak, Suriyelilerin hayatta kalmasını sağladı. Bu uğurda belki şehitler de verdik. Ben bu muhabbeti buna bağlıyorum. Bu minnetarlıklarını unutacaklarını sanmıyorum.
Artık sahada Türkiye'nin ağırlığını daha fazla hissedeceğiz. Olaylar Türkiye'nin istediği anlamda daha da hızlanacak. ABD, bu anlaşmanın imzalanmasında çok önemli bir etkiye sahip. ABD resmen Ferhat Abdi Şahin'i helikoptere bindirip, bu anlaşmayı zorla imzalattı.
ABD neden bu kadar baskı kuruyor? Çünkü buradan gitmek istiyorlar. Türkiye'nin baskısıyla bunu yapıyorlar. "