AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan İmamoğlu açıklaması: Hükümeti, 'bu bir darbedir' diyerek suçlamak yanlış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına ilişkin, "Yargı kararları hükümete bağlanamaz. Hükümeti, 'bu bir darbedir' diyerek suçlamak yanlış. Yargılamanın sonunda kararı göreceğiz. Yargının işleyişine saygı duyuyoruz." ifadelerini kullandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, katıldığı bir televizyon canlı yayınında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun suç örgütü liderliği suçlamasıyla gözaltına alınmasını değerlendirdi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu sabah terör, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları kapsamında gözaltına alındı. İmamoğlu ile birlikte Şişli ve Beylikdüzü belediye başkanları dahil 106 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 80'den fazla kişi ise ifade vermek üzere emniyete götürüldü.
Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda kişinin gözaltına alınmasının yankıları sürerken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın konuya ilişkin konuştu.
"HÜKÜMETİ, 'BU BİR DARBEDİR' DİYEREK SUÇLAMAK YANLIŞ"
CNN Türk'teki canlı yayında konuşan Yalçın, "Yargı kararları hükümete bağlanamaz. Hükümeti, 'bu bir darbedir' diyerek suçlamak yanlış. Yargılamanın sonunda kararı göreceğiz. Yargının işleyişine saygı duyuyoruz." ifadelerini kullandı.
"'KENT UZLAŞISI' ADI ALTINDA TERÖRE BULAŞMIŞ ADAMLARI İŞE ALIRIZ DİYORSANIZ BU SUÇTUR"
AK Partili Yalçın, "DEM ile ortak ilişki içerisinde olmak suç değil." diyerek şunları kaydetti:
"DEM'le toplantı yapmak DEM'le seçime girmek siyasi bir meseledir, hukuki bir durum değildir. Ama PKK'lı gruplarla terör gruplarıyla birlik içinde olmak 'Kent Uzlaşısı' adı altında teröre bulaşmış adamları işe alırız diyorsanız bu suçtur. Siyasetle hukuku karıştırmamak gerekiyor."