AK Parti'de olağan kongre tarihi belli oldu! Erdoğan 30 ilde tura çıkacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Parti'de olağan kongre tarihi belli oldu! Erdoğan 30 ilde tura çıkacak
Ak Parti, Kongre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haber

Gündem Haberleri

Yerel seçimlerin ardından değişim için Kızılcahamam'da kampa giren AK Parti'de Olağan Kongre sürecinin alt zeminini oluşturacak “Türkiye Buluşmaları" için tarih belli oldu. Süreç bu ay başlayacak ve Ekim ayına kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan 30 büyükşehirde toplantılara katılacak.

EMRAH ÖZCAN ANKARA - AK Parti’nin Kızılcahamam’da gerçekleştirdiği 31’nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısında AK Parti’nin önümüzdeki yıl gerçekleştirmeyi planladığı kongre için “Türkiye Buluşmaları” uygulaması başlatılması kararlaştırıldı. Bu ay başlayacak buluşmalar il ve ilçe kongrelerine kadar sürecek. ‘Türkiye Buluşmaları’ olağan kongrenin alt yapısını hazırlayacak ve Ekim ayına kadar devam edecek. Kongre ise normal AK Parti kongrelerinin dışında bir kongre olacak.

Türkiye buluşmaları kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 30 büyükşehirde toplantılara katılması bekleniyor.

MİLLETVEKİLLERİNE ÖZEL ÇALIŞMALAR HAYATA GEÇİRİLECEK

Öte yandan AK Parti’nin devam eden kampında 2028 yılının rotası çiziliyor. Edinilen bilgilere göre kampta teşkilatların gelecek projeksiyonu çizildi. E-teşkilat modeli kurulma kararı alındı. Parti politikaları için ortak hareket edilmesi, saha çalışmaları kapsamında milletvekillerinin vatandaşlarla bir araya geldiğinde kendilerine yönelik soruları cevaplayabilmeleri için Meclis çalışmalarıyla ilgili milletvekillerine gruplar halinde bilgilendirmeler yapılması kararlaştırıldı. Vekillerin özel hayatı ve siyaseten iyi arkadaş olmaları ile daha etkin olmalarını sağlayacak adımlar atılması kararlaştırıldı. 

PARTİ KURUCULARINDAN UYARI; “SORUMLULUK ALIN”

Ayrıca bazı milletvekilleri demografik yapıda değişim olduğu, ülkede sosyal bir dönüşüm yaşandığı bu iki noktada temsiliyet noktasında eksiklikleri gidermek gerektiği gibi konularda endişelerini dile getirdi. Bazı vekiller ise “Bize ait olmayan sorunların faturasını biz ödüyoruz” derken parti kurucuları ve eski milletvekilleri, “Sadece istatistik vererek sunum yaparak olmaz. Sorunun ne olduğunu konuşmalıyız. Kimse sorumluluk almak istemiyor” dedi. 

GENÇLERE ÖZEL PROJELER ÜRETİLECEK

AK Parti aynı zamanda bu dönemde teşkilattaki üye sayılarının artırmanın yollarını da arayacak. Özellikle 31 Mart ve 14-28 Mayıs seçimlerinde tercihini başka partiden yana kullanan seçmeni AK Partiye kazandırmak için yeni adımlar atılacak. 2023 seçimlerinde yüzde 52,44’ünü oluşturan genç seçmenlerin sayısı 2028 seçimlerinde yüzde 65’e çıkacağından gençler üzerinden teşkilatlanma da tüm hızıyla sürdürecek. Gençlere yönelik ve özellikle üniversiteliler için özel bir ekip kurulacak. Kurulan ekip sosyal medya ve toplum dinamiklerini öne çıkardığı isimler partiye davet edilecek. Aynı zamanda da mahalle merkezli programlar üzerinden yeni isimler tespit edilip sürece katılmaları sağlanacak. 2028’de 7 milyon genç ilk defa oy kullanacak. 

OKULLARDA ŞEKERLİ GIDALAR 2025’E KADAR YASAKLANACAK

Ayrıca Milli Eğitim Akademisi kurulacak ve burayı bitiremeyen öğretmen olamayacak. Okul kantinlerinde şekerli yiyeceklerin yasaklanması ise 2025‘e kadar hayata geçecek.


Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...