Aslı Baykal'dan dikkat çeken iddia! "Operasyonu biliyorlardı, İmamoğlu apar topar..."

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Aslı Baykal'dan dikkat çeken iddia! "Operasyonu biliyorlardı, İmamoğlu apar topar..."
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İBB'ye yönelik düzenlenen operasyonda aralarında İmamoğlu'nun da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Konu ile ilgili açıklama yapan Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, CHP'de apar topar yapılan ön seçimin gerekçesinin operasyonun daha önce bilinmesi olduğunu iddia etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yolsuzluk ve terör operasyonu düzenlendi. Operasyonda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla beraber 106 kişiye gözaltı kararı verildi. İmamoğlu sabah saatlerinde gözaltına alındı. 

CHP'nin merhum genel başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal operasyona ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

APAR TOPAR SEÇİMİN NEDENİ OPERASYON MUYDU?

Baykal, İmamoğlu ve ekibinin gözaltıların olacağını ön görerek apar topar tek kişilik bir ön seçimle vatandaşı adalet ile karşı karşıya getirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Baykal, "Bize düşen Türk adaletine güvenmek ve soruşturmaların sonucunu beklemek. CHP'ye düşen güzel bir takvim belirleyip tertemiz bir kurultay yapmak, Atatürk'e gerçekten bağlı bir kadro ile yoluna devam etmek" ifadelerini kullandı.

"CHP'YE DÜŞEN TERTEMİZ KURULTAY YAPMAK"

Aslı Baykal, sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Bugünkü gözaltılar üst üste darbeler gibi görünüyor ama muhtemelen bekletildi bile diploma soruşturmasını etkilememek için.

İmamoğlu'nun CHP üzerindeki etkinliği düşünülünce bu etki nereden kaynaklanıyor ne ile besleniyor diye düşünmemek mümkün değil. 

Çok gereksiz, tek kişilik, apar topar bir önseçim yapılma sebebi bu gözaltıların olacağını bilmek ve vatandaşı adalet ile karşı karşıya getirmek idi.

Bu soruşturmalar ülkenin zararına değil çok yararına ve temiz siyaset için büyük adımlar.

Bize düşen Türk adaletine güvenmek ve soruşturmaların sonucunu beklemek.

CHP'ye düşen güzel bir takvim belirleyip tertemiz bir kurultay yapmak, Atatürk'e gerçekten bağlı bir kadro ile yoluna devam etmek"

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İsmail 14 Nisan 2025 19:57

Babası vatansever ve ülkücü bir adamdı,söyledikleri çok doğru,imzamı atarım...

Çetin 12 Nisan 2025 07:20

Lanet olsun sizlerin gibilerine

Mustafa 11 Nisan 2025 14:34

Ne yapalım Aslı hanım sizi mi aday yapalım Sizde fazla zarar veren yok CHP ye

Osman Alparslan 31 Mart 2025 09:59

Ailecek ülkeye zarar verdiniz kımıl zararlısı olmaktan bir vazgeçin hanimefendi

Keziban gülbahar26 Mart 2025 08:22

Babanız yeterince zarar verdi sizde pay almaya çalışmayın

Hüseyin Şahan 24 Mart 2025 19:17

Baykal çok doğru söylemiş CHP yönetimi aslından çok uzaklaştı Atatürk ün partisi denecek tarafı kalmadı hep oyunlarla başkan seçimleri vs partiyi çok bozdu

Cemal24 Mart 2025 13:19

Baykallar düşün chp nin yakasından.

Talia 23 Mart 2025 22:16

Deniz baykalın başınıda halk partisi yemedimi

Ahmet23 Mart 2025 09:24

Ahmet yilmaz

Melda21 Mart 2025 18:28

Zamanında baban yapicagini yaptı simdi sıra sendemi yemezler

Sonraki Haber Yükleniyor...