Bakan Fidan'ı hedef aldılar! İsrail basınının kirli yalanı ifşa oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İsrail basınında yer alan "Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Hamas'ı ateşkese zorladığı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Açıklamada, Fidan'ın Gazze’de kalıcı barış için yürütülen diplomatik çabaları desteklediği ve İsrail’in asılsız iddialarına itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İsrail basınında yer alan, "Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Hamas’ı ateşkes konusunda taviz vermeye zorladığı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
DMM'nin açıklamasında, Dışişleri Bakanı Fidan'ın, Katar'ın başkenti Doha'da Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle görüştüğü belirtildi. Görüşmede, Türkiye'nin Gazze'de kalıcı barış için uluslararası platformlarda ve ikili düzeyde yürüttüğü çabaların sürdüğü vurgulandı.
"İSRAİL'İN ASILSIZ İDDİALARINA İTİBAR ETMEYİN"
Hamas heyetinin de kalıcı ateşkes için çalışmalarını sürdürdüğünü aktardığı belirtilen açıklamada, İsrail’in yaklaşık iki aydır insani yardımların Gazze’ye girişini engellemesinin yol açtığı insani felakete dikkat çekildiği kaydedildi. DMM'den yapılan açıklamada, "İsrail'in dünya kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialarına itibar etmeyiniz." ifadelerine yer verildi.
NE OLMUŞTU?
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önceki gün resmi ziyaret için gittiği Katar’ın başkenti Doha’da Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş ve Hamas Siyasi Büro üyeleriyle bir araya gelmişti. Kritik Görüşmede Gazze'deki ateşkes ve insani durum masaya yatırılmıştı.