Dervişoğlu'ndan 'terör devletine izin vermeyin' çağrısı! Hükümete seslendi: Suriye-Irak PKK'sı birleşmemeli

- Güncelleme:
Dervişoğlu'ndan 'terör devletine izin vermeyin' çağrısı! Hükümete seslendi: Suriye-Irak PKK'sı birleşmemeli
Gündem Haberleri

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Suriye'deki gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulundu. Esad'ın gitmesiyle birlikte sığınmacıların derhal ülkelerine dönmesi gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, "Türkiye'nin sınırında bir terör devletinin kurulması engellenmelidir. Suriye PKK'sıyla Irak PKK'sının birleşmesinin önüne geçilmeli ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti orada bu iki unsurun bir araya gelmesini engelleyecek askeri tedbiri mutlaka almak zorundadır" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde partisince düzenlenen "İyilerin Samsun Buluşması ve Toplu Üye Katılım Toplantısı"nda konuştu Türkiye'nin gündeminde Suriye meselesi olduğunu belirten Dervişoğlu, hükümete çağrıda bulundu. Dervişoğlu'nun açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

Dervişoğlu'ndan hükümete 'Suriye' çağrısı: Türkiye sınırında terör devleti kurulması engellenmelidir - 1. Resim

"ESAD GİTMİŞTİR, SIĞINMACILARIN MİSAFİRLİĞİ BİTMİŞTİR"

"Burada hükümete sesleniyorum, milletin kafasını boş yere karıştırmayın. Derhal geçici sığınmacı statüsünü kaldırın. Esad gitmiştir, Suriyelilerin de Türkiye'deki misafirliği bitmiştir. Amerika Birleşik Devletleri ve Batı ülkeleri istiyor diye misafir kabul etmeye hazır bir ülke görüntüsü sergilemenin anlamı yoktur.

Dervişoğlu'ndan hükümete 'Suriye' çağrısı: Türkiye sınırında terör devleti kurulması engellenmelidir - 2. Resim

TERÖR DEVLETİ KURULMASI ENGELLENMELİ

Türkiye'nin sınırında bir terör devletinin kurulması engellenmelidir. Suriye PKK'sıyla Irak PKK'sının birleşmesinin önüne geçilmeli ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti orada bu iki unsurun bir araya gelmesini engelleyecek askeri tedbiri mutlaka almak zorundadır. Avrupa Birliği'yle ve Avrupa ülkeleriyle bedeli mukabilinde imzalanmış geri kabul anlaşması derhal ortadan kaldırılmalıdır."

Dervişoğlu'ndan hükümete 'Suriye' çağrısı: Türkiye sınırında terör devleti kurulması engellenmelidir - 3. Resim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Rasim Duman15 Aralık 2024 19:11

Laf ola, beri gele...

Sonraki Haber Yükleniyor...