Diyarbakır'da kırsal alanda yangın! Ölü ve yaralılar var

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki ekili alanlarda yangın çıktı. Hızla yayılan alevler geceyi gündüze çevirdi. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangın kontrol altına alınırken açıklamalar da peş peşe geldi. Bilanço ağır; 5 ölü, 10'u ağır 44 de yaralı var...

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki alanda yangın çıktı. Anız yangını, kuvvetli rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin'den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Alevler kontrol altına alınırken soğutma çalışmalarının sabaha dek süreceğini açıklandı.

Diyarbakır'da kırsal alanda yangın! Ölü ve yaralılar var - 1. Resim

5 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Diyarbakır'da 3 Mardin'de 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yerlikaya paylaşımında; “Diyarbakır ili Çınar ilçesi Köksalan Kırsal Mahallesi'nde saat 22.15’te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahallesi istikametine doğru da ilerlemiş ancak ekiplerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef Diyarbakır’da 3 vatandaşımız, Mardin’de 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, Diyarbakır’da 11 vatandaşımız, Mardin’de ise 18 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

 

Diyarbakır'da kırsal alanda yangın! 2 kişi hayatını kaybetti - 1. Resim

YARALI SAYISI ARTTI! 

Bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Yaralıların son durumu sosyal medya hesabından aktaran Koca, yangından 10'u ağır 44 kişinin etkilendiğini bildirdi. Yangın sebebiyle 35 ambulans ve 7 UMKE timinin görevlendirildiği bilgisini veren Koca, "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...