samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Ekrem İmamoğlu'ndan Suriye mesajı: Çatışmalar yeniden başladı, üzülerek izliyoruz

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Suriye'de Esad rejimine karşı operasyon başlatan TSK destekli muhalifler ilerleyişini sürdürürken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gündemi değerlendirdi. İmamoğlu "Lübnan’da ateşkes sağlandı derken, şimdi de Suriye’de çatışmalar yeniden başladı. Çok üzülerek izliyoruz." dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; TBB, Şişli Belediyesi ve Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi’nin (COR) ortaklaşa düzenlediği "31. Türkiye Çalışma Grubu Toplantısı”na katıldı.

TSK DESTEKLİ MUHALİFLER İLERLİYOR

Suriye'de rejimine karşı büyük bir harekât başlatan Türkiye destekli Suriye Millî Ordusu (SMO), Halep ve Hama zaferlerinin ardından Esad rejiminin peşine düşerken, İmamoğlu'nun gündeminde de bu konular vardı.

"OTORİTER ANLAYIŞLAR GÜÇLENİYOR"

"Her gün yeni bir çatışma ve istikrarsızlıkla uyanıyoruz" diyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Lübnan’da ateşkes sağlandı derken, şimdi de Suriye’de çatışmalar yeniden başladı. Çok üzülerek izliyoruz. Bu şartlarda maalesef geleneksel siyasal kurumlar yeni ihtiyaçlara cevap veremiyor. Türkiye dahil birçok ülkede siyasal rejimler kabuk değiştirirken, evrensel demokratik değerleri tehdit eden otoriter anlayışlar güçleniyor.

Halkların memnuniyetsizliği ve öfkesinden faydalanarak yükselen otoriter ve popülist dalga, bu çoklu krizlere çare bulmaktan çok uzak. Tam tersine; bu siyasi dalga, öfkeyi körükleyen bölücü politikalarla, yeni düşmanlar üreterek ya da kırılgan grupları hedef göstererek, çözümsüzlüğü kemikleştiriyor. Popülist otoriter liderler, sadece kendi ülkelerindeki demokratik kurumları değil, dünya barış ve istikrarını da tehdit ediyorlar. Çözüm ise, tüm paydaşların dahil olduğu, iş birliğine dayalı çoğulcu bir yaklaşımda yatıyor."

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
mesut 2 Aralık 2024 17:06

devlet başkanlığıma oynuyor sürekli gündemde kalabilmek için açıklamalar yapıyor adam neye inanıyor hakkım da nekadar olumsuz eleştiri alırsam doğru yoldayım diye düşünüyor çünkü kendisi gibi aklı kıt olan akıl hocası ona bu doğrultuda akıl veriyor

Aziz 2 Aralık 2024 17:03

Istanbulda işler yerindede sıra Suriye'yemi geldi.işine bak

Abdullah 2 Aralık 2024 15:05

Yaa sanane Suriyede ki işlerden, sakat ayağımla merdiven çıkıyorum metrobüs asansörleri çalışmadığı için, git işini yap...

KURTTURAN 2 Aralık 2024 14:40

imamoğlu neden üzülüyor Suriye Halep ve tel rifat pkk toprakları kaybetti niye üzülüyor

Sonraki Haber Yükleniyor...