Gençlerin geleceği nasıl kurtulacak! Uzman isim şiddete karşı 'İslami eğitim' dedi

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gençlerin geleceği nasıl kurtulacak! Uzman isim şiddete karşı 'İslami eğitim' dedi
Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

“Toplumdaki aile değerlerini bitirmek için insanları dinî değerlerden uzaklaştırmaya yönelik bir proje yürütülüyor. Din eğitimini günümüz yöntemleriyle çağdaş tehditleri de bilerek, gençlerimize ulaştırma yükümlülüğümüz var.”

SAMET EKER'İN HABERİ- Aile Vakfı Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Turgay Şirin, son dönemde gençleri saran şiddet sarmalından korunmak için dinî eğitime daha çok önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Doç. Dr. Şirin, toplumdaki aile değerlerini bitirmek için insanları İslam’dan ve dinî değerlerden uzaklaştırılmaya yönelik bir proje olduğunu belirterek şunları söyledi:  “Yani gençler, ateizm, deizm, satanizm, agnostisizm gibi birtakım akımlarla, İslami değerlerden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. İslami değerlerden uzaklaştığımızda otomatik olarak toplumca tehlikeye açık hâle geliyoruz. Çünkü İslam’ın temel unsurları zaten nesli, canı-bedeni, malı, toplumu, dini korumak. Bu konuda, din eğitimini günümüzün yöntemleriyle ve çağdaş tehditleri de bilerek, bu tehditleri göz önünde bulundurarak, yöntemlerimizi de güncelleyerek, gençlerimize ulaştırma yükümlülüğümüz var. Çocuklarımız, anne ve babalarımız, Kur’ân-ı kerimin âyetlerini ve İslam’ın evrensel değerlerini bilip uygulasalar bunların hiçbiri yaşanmayacak. Bizim gibi bu konuda dertlenen insanların oluşturduğu ekosistemin genişlemesini istiyoruz.” 

EKRANLARIN EMZİRDİĞİ ÇOCUKLAR!

Din eğitimi veren kişinin kendisinin model olması gerektiğini ifade eden Şirin, şöyle konuştu: “Aile ve toplum, gençlerin sosyal öğrenme mecralarının kendisiyken, artık ekranlardan öğrenen bir nesle dönüştü. Buna metafor olarak, ‘Ekranların emzirdiği çocuklar’ tabirini kullanıyorum. Çocuklara yönelik yapılan deneylerde, şiddet içerikli videolar izletildiğinde şiddeti taklit ettikleri gibi, içeriğinde olmayan şiddet unsurlarını da ekledikleri tespit edildi. O yüzden, bu durumlara karşı her Müslüman aslında din eğitimiyle mükellef bir temsilci. Dolayısıyla kendimizin örnek teşkil ettiğini unutmadan merkeze bunu koyarak, uzmanların olduğu, teknik unsurları barındıran, günümüzün bütün sorunlarını kuşatan güncel metot ve yöntemlere geçmemiz gerekiyor. Bir Müslüman, kendiyle, anne ve babasıyla, akrabalarıyla, komşularıyla, mahallesiyle barışık olduğunda ancak gerçek Müslüman olabilir.”

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...