İzmir'de 5 kişinin öldüğü patlamada yeni gelişme! İş yeri ruhsatsız çıktı, şüpheliler tutuklandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Torbalı, Patlama, Haber

Gündem Haberleri

İzmir'in Torbalı ilçesinde 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 63 kişinin yaralandığı tüp patlaması faciasında peş peşe gelişmeler yaşandı. Başlatılan soruşturmaya yönelik gözaltına alınan lokanta sahibi G.K. ile iş yerinin tüpünü değiştiren M.K. tutuklandı. Tutuklanan zanlı, ilk ifadelerinde tüpü usulüne uygun değiştirdiğini belirtti. Öte yandan patlamanın meydana geldiği iş yerinin de 11 aydır ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

İzmir Torbalı ilçesinde dün yaşanan deprem gibi patlama Türkiye'yi derinden yaraladı. Bir binanın alt katında bulunan şırdancıda sanayi tipi tüpün patlaması nedeniyle 5 vatandaşımız hayatını kaybetti 63 kişi ise yaralandı. Patlamaya yönelik başlatılan soruşturmada gündeme bomba gibi düşen gelişmeler yaşandı.

ŞÜPHELİYE TUTUKLAMA KARARI!

Olayın ardından lokanta sahibi kadın ile iş yerindeki tüpü değiştiren kişi gözaltına alınmıştı. 2 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Gün içerisinde gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen G.K. ile iş yerinin tüpünü değiştiren M.K. tutuklandı.

İzmir'de 5 kişinin öldüğü faciada yeni gelişme! Patlamanın yaşandığı iş yeri ruhsatsız çıktı - 1. Resim

İLK İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Lokanta sahibi G.K'nin ifadesinde tüpün cumartesi öğleden sonra değiştirildiğini, iş yerinin gece 02.00'ye kadar açık olduğunu, herhangi bir gaz kokusu almadıklarını, patlamanın nedenini bilmediğini ve üzgün olduğunu söylediği öğrenildi.

"TÜPÜ USULÜNE UYGUN DEĞİŞTİRDİM"

M.K'nin ise tüp değiştirme işlemini usulüne uygun yaptığını, sızıntı kontrolünü gerçekleştirdiğini savunduğu ve üzgün olduğunu söylediği belirtildi.

İzmir'de 5 kişinin öldüğü faciada yeni gelişme! Patlamanın yaşandığı iş yeri ruhsatsız çıktı - 2. Resim

İŞ YERİ 11 AYDIR RUHSATSIZMIŞ!

20 dükkan, 11 bina, 11 aracın zarar gördüğü büyük patlamaya ilişkin yeni bilgiler de ortaya çıktı. Yapılan incelemeler sonucunda, patlamanın yaşandığı lokantanın 11 aydır ruhsatsız olduğu ve bu şekilde faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

NE OLMUŞTU?

Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi Barış Manço Caddesi'ndeki iş yerinde 30 Haziran'da patlama meydana gelmiş, 5 kişi hayatını kaybetmiş, 63 kişi yaralanmıştı. Soruşturma kapsamında iş yeri sahibi G.K. ile patlamadan bir gün önce tüpü değiştirdiği belirlenen M.K. gözaltına alınmıştı.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...