Kabinede iki bakan değişti! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sondakika, Haber, Ayrıntı, Haber

Gündem Haberleri

Bir süredir gündemi meşgul eden 'kabine değişikliği' iddiaları gerçekleşti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki görevinden istifa etti, yerine gelen isim Murat Kurum oldu. Görevi bırakan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koltuğuna ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddiaları kamuoyunun gündemine bomba gibi düşmüştü. Koca'nın yanı sıra başka bakanların da istifa edeceği konuşuluyordu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki görevinden istifa ettiğini duyurdu. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Sağlık Bakanlığı ve Çevre Bakanlığına iki yeni isim atandı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'de istifa eden Bakan Özhaseki'nin yerine bir önceki bakan İBB Başkan adayı Murat Kurum atandı.

Kabinede iki bakan değişti! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı - 1. Resim

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerine ise İstanbul Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu getirildi.

Kabinede iki bakan değişti! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı - 2. Resim

Karar sonrasında 3 Haziran 2023'te göreve gelen cumhurbaşkanlığı kabinesinde 2 isim değişmiş oldu. 

BAKAN MEMİŞOĞLU: VAR GÜCÜMLE ÇALIŞACAĞIM

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 53. Sağlık Bakanı olarak atanmış bulunmaktayım. Vatanımız ve milletimiz için bu onurlu göreve beni layık gördüğü için Sayın Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımı arz ediyorum. Görevimin gerektirdiği ağır sorumluluğu hakkıyla ifa edebilmek için var gücümle çalışacağım. Allah utandırmasın. Saygı ve hürmetlerimle" ifadelerine yer verdi.

Kabine iki bakan değişti! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı - 1. Resim

YENİ SAĞLIK BAKANI PROF. DR. KEMAL MEMİŞOĞLU KİMDİR?

Türkiye'nin yeni Sağlık Bakanı olarak atanan. Prof. Dr. Kemal Memişoğlu aslen Rizeli. 1966 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Memişoğlu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, uzmanlık eğitimini aynı üniversitenin Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda tamamladı. Dr. Memişoğlu, sağlık sektöründe uzun yıllar boyunca çeşitli görevlerde bulundu ve geniş bir deneyim kazandı. Sağlık Bakanlığına atanmadan önce Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yapmaktaydı.

Kabinede iki bakan değişti! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı - 2. Resim

İSTİFA TALEBİNİ CUMHURBAŞKANI'NA ARZ ETTİ

Bakan Özhaseki kararın gerekçesi olarak sağlık sorunlarını gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Özhaseki, "Bugün üstlendiğim bu kutlu görevi sağlık sorunlarım sebebiyle kendi dileğimle bırakmak istediğimi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim." dedi.
 
Kabine'de ilk değişim! Çevre Bakanı Özhaseki istifa etti - 1. Resim
 
Özhaseki şunları söyledi:
"Önce Kayseri Milletvekili sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ardından da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak güzel Türkiye’mize hizmet ettim. Bu hizmet süresi boyunca Sayın Cumhurbaşkanımızla yol yürümek her daim bizim için bir onur vesilesi olmuştur. 

Bugün ise; üstlendiğim bu kutlu görevi sağlık sorunlarım sebebiyle kendi dileğimle bırakmak istediğimi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. 

Bundan sonraki dönemde kuracağımız aile vakfında sağlığım elverdiğince hizmet vermeye devam edeceğim. Ülkem için hayırlı olan her işe desteğim elbette sürecektir."

BAKAN KOCA SOSYAL MEDYADA UNVANINI DEĞİŞTİRDİ

Koronavirüs pandemisine karşı verdiği mücadele ile akıllara kazınan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa edeceği iddiaları günler öncesinde kamuoyunun gündemine bomba gibi düşmüştü. Cuma namazı çıkışında Bakan Koca söz konusu iddialar için "Hayırlı olur inşallah" sözleriyle cevaplamıştı. 

Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sessizliğini koruması dikkat çekti. Bakan Koca sadece sosyal medya hesabından unvanını değiştirdi.

Kabinede iki bakan değişti! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı - 6. Resim

Daha önce "Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı" unvanını kullanan Bakan Koca, kararın ardından unvanını "Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı" olarak değiştirdi.

 
Kabinede iki bakan değişti! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı - 7. Resim
Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nihat 2 Temmuz 2024 00:48

Turizm bakani tuccar mehmet ersoy niye degismiyor?

Sonraki Haber Yükleniyor...