Konya'da limonata su ve çorba dağıtan Lokman Yıldız para yerine dua istiyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Konya'da limonata su ve çorba dağıtan Lokman Yıldız para yerine dua istiyor

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Konya'da yaşayan Lokman Yıldız, emekli olduktan sonra limonata, su ve çorba ikram etmeye başladı. Kimseden para almayan 63 yaşındaki Yıldız, sadece hayır duası istiyor.

63 yaşındaki Lokman Yıldız, yaşamını sürdürdüğü Konya'da emekli olduktan sonra sokakta limonata ve su, kışları ise çorba ikram etmeye başladı.

Kış ayları geldiğinde ise vatandaşların içini ısıtmak için çorba hazırlayan Lokman Yıldız, kendisine para teklif edenlerden sadece hayır duası istiyor. Yıldız'ın tezgahının önünde ise 'Ey güzel insan yiyin için para teklif etmeyin' ve 'Yiyin için Allah razı olsun deyin yeter' yazılı pankartlar bulunuyor.

Konya'da limonata su ve çorba dağıtan Lokman Yıldız para yerine dua istiyor - 1. Resim

"HERKESTEN SADECE ALLAH RAZI OLSUN DEMELERİNİ İSTİYORUM"

7 yıldır insanlara ikramda bulunduğunu anlatan Lokman Yıldız, "Kışın çorba ekmek yazın ise limonata, soğuk su dağıtıyoruz. Kışın milleti soğuktan ısıtmaya çalışıyoruz. Yazın da insanları serinletmeye çalışıyoruz. Herkesten sadece Allah razı olsun demelerini istiyorum. Başka da bir amacım yok. Tek amacım Allah'ın rızasını kazanmak" dedi.

Konya'da limonata su ve çorba dağıtan Lokman Yıldız para yerine dua istiyor - 2. Resim

"DÜNYAYA GELDİK AZICIK DA OLSA FAYDALI OLALIM"

Emekli olduktan sonra bu işe başladığını belirten Yıldız, "Emekli olduktan 2-3 sene sonra da bu işe başladık. Allah'ın izniyle bu işle de vaktimizi, ömrümüzü dolduracağız. Cenab-ı Allah fırsat verdiği sürece devam edeceğiz. Vatanımıza, milletimize faydalı olmaya çalışıyoruz. Dünyaya geldik, azıcık da olsa faydalı olalım. Yatmak ile bir yere varamayız" şeklinde konuştu.

İlk gören insanların çok güzel karşıladığını söyleyen Yıldız, "İnsanlar ilk gördüğünde çok iyi karşılıyorlar. Bazıları geliyor, para teklif ediyor. Ben de almıyorum. Adam bana kızıyor, 'bir katkım olsun' diyor. Ben de 'yapabildiğim yere kadar kendim yapacağım' diyorum" diye konuştu.

Konya'da limonata su ve çorba dağıtan Lokman Yıldız para yerine dua istiyor - 3. Resim

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...